Annonce
Randers FC

Kommentar: Det bliver stadig sin sag at avancere, men til gengæld ingen sag at sælge spillere - særligt fire har imponeret på den europæiske scene

Tosin Kehinde har leveret stort for Randers FC på den europæiske scene for Randers FC i dette efterår. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Man kan vende den europæiske fortælling om Randers FC i denne sæson på flere måder. Man kan anskue den ud fra den betragtning, at der skulle syv forsøg til, før Randers FC fik den første sejr. Men man kan også vende den europæiske kampagne derhen, at Randers FC har fået point i alle andre kampe end udekampen mod Galatasaray i kvalifikationen til Europa League.

Men som altid, når det handler om fodbold, er det nemmeste i virkeligheden at kigge på den aktuelle tabel, og den viser, at Randers FC nu selv kan afgøre, om holdet vil videre fra gruppespillet i Conference League. Den vej banede holdet med torsdagens sejr på 2-1 over de rumænske mestre fra CFR Cluj. En sejr, der sender Randers FC op på gruppens andenplads, som de er sikker på at beholde, hvis de om 14 dage kan vinde den sidste kamp på udebane mod AZ Alkmaar. Randers FC er nu ét point foran Jablonec, der i sidste runde spiller ude mod Cluj. 

AZ Alkmaar har allerede sikret sig førstepladsen i gruppen og kommer derfor utvivlsomt til at stille med et reservespækket hold. Men hollænderne er stadig så stærke, at Randers FC ingenlunde kan være sikre på noget som helst. Det randrusianske mandskab må - midt i lykkerusen over sejren over CFR Cluj - alligevel ærgre sig noget så grusomt over, at de dummede sig i den forrige hjemmekamp mod Jablonec. Havde Randers FC ikke smidt en føring på 2-0 i det opgør, havde holdet allerede nu været sikre på andenpladsen. 

Annonce

Men det skal ikke tage så meget fra, at Randers FC har gjort det godt i klubbens første europæiske gruppespil nogensinde, hvor man altså stadig ikke har tabt, og selv om vi har fået at se, at den nye Conference League som ventet ligger nogle niveauer under både Champions League og Europa League, er det alligevel bemærkelsesværdigt, at Randers FC kunne være så dominerende, som tilfældet var mod CFR Cluj. 

Vi taler trods alt om en modstander, som er på vej mod det femte mesterskab i træk i Rumænien, men som ikke kunne dæmme op for et Randers FC-mandskab, som spillede god, offensiv fodbold på hjemmebanen og slet ikke havde behøvet at vente til de sidste 25 minutter med at afgøre kampen. Allerede før pausen var Jakob Ankersen, Marvin Egho og Filip Bundgaard Kristensen, der overraskende havde fået sin blot anden startplads i sæsonen, tæt på at bringe Randers FC foran. 

Generelt var spildprocenten foran mål for stor hos Randers FC, hvor også Simon Tibbling og Tosin Kehinde formøblede store chancer i anden halvleg, og så skulle man altså love for et frisparksdunk fra Simon Piesinger for at fremtvinge et sejrsmål. Det var anden kamp i træk, at østrigeren excellerede i den disciplin, og det var vigtigt, fordi Ciprian Deac kort forinden havde scoret på hovedstød og udlignet den føring, som Alhaji Kamara havde skaffet Randers FC blot to minutter efter, at han var sendt på banen som afløser for Marvin Egho. 

Ender Randers FC med at sætte sig på andenpladsen, skal holdet til februar møde en af treerne fra gruppespillet til Europa League i en playoffkamp om en plads i ottendedelsfinalerne. Det vil skæppe yderligere i klubkassen, som vel efterhånden snarere skal kaldes en pengetank. 

Men den skal under alle omstændigheder nok blive fyldt yderligere op med salg af nogle af de spillere, som har vist sig frem på den europæiske scene i efteråret. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at Simon Piesinger, Lasse Berg Johnsen, Tosin Kehinde og Vito Hammershøy-Mistrati bliver hængende meget længere end til denne vinter eller næste sommer, sådan som de har præsteret i de europæiske kampe. 

På den led minder det europæiske eventyr i Randers FC ganske meget om dét, Esbjerg fB leverede i sæsonen 2013/14, hvor de gik videre fra gruppespillet i Europa League og efterfølgende solgte profiler som Martin Braithwaite og Peter Ankersen. Det bliver så opgaven i Kronjylland at undgå et fald fra tinderne tilsvarende dét, man oplevede i Esbjerg. 

Men det er fremtiden. Den kan man som bekendt altid bekymre sig om. Man kan også bare vælge at se frem mod det næste europæiske kapitel, som bliver afgørelsens halvanden time på ASAS Stadion i Alkmaar. Det bliver næppe kedeligt.

Kampen i tal

Europa Conference League, gruppespil

Randers FC - CFR Cluj 2-1 (0-0)

1-0 Alhaji Kamara (68. minut)

1-1 Ciprian Deac (72. minut)

2-1 Simon Piesinger (76. minut).

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin (53. Oliver Bundgaard Kristensen) - Simon Tibbling, Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (66. Vito Hammershøy-Mistrati), Jakob Ankersen (84. Vincent Onovo) - Filip Bundgaard Kristensen (46. Tosin Kehinde), Marvin Egho (66. Alhaji Kamara)

Dommer: Donald Robertson, Skotland. 

Tilskuere: 4.309 på Cepheus Park Randers. 

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce