Annonce
Randers FC

Kommentar: Det bliver stadig sin sag at avancere, men til gengæld ingen sag at sælge spillere - særligt fire har imponeret på den europæiske scene

Tosin Kehinde har leveret stort for Randers FC på den europæiske scene for Randers FC i dette efterår. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Man kan vende den europæiske fortælling om Randers FC i denne sæson på flere måder. Man kan anskue den ud fra den betragtning, at der skulle syv forsøg til, før Randers FC fik den første sejr. Men man kan også vende den europæiske kampagne derhen, at Randers FC har fået point i alle andre kampe end udekampen mod Galatasaray i kvalifikationen til Europa League.

Men som altid, når det handler om fodbold, er det nemmeste i virkeligheden at kigge på den aktuelle tabel, og den viser, at Randers FC nu selv kan afgøre, om holdet vil videre fra gruppespillet i Conference League. Den vej banede holdet med torsdagens sejr på 2-1 over de rumænske mestre fra CFR Cluj. En sejr, der sender Randers FC op på gruppens andenplads, som de er sikker på at beholde, hvis de om 14 dage kan vinde den sidste kamp på udebane mod AZ Alkmaar. Randers FC er nu ét point foran Jablonec, der i sidste runde spiller ude mod Cluj. 

AZ Alkmaar har allerede sikret sig førstepladsen i gruppen og kommer derfor utvivlsomt til at stille med et reservespækket hold. Men hollænderne er stadig så stærke, at Randers FC ingenlunde kan være sikre på noget som helst. Det randrusianske mandskab må - midt i lykkerusen over sejren over CFR Cluj - alligevel ærgre sig noget så grusomt over, at de dummede sig i den forrige hjemmekamp mod Jablonec. Havde Randers FC ikke smidt en føring på 2-0 i det opgør, havde holdet allerede nu været sikre på andenpladsen. 

Annonce

Men det skal ikke tage så meget fra, at Randers FC har gjort det godt i klubbens første europæiske gruppespil nogensinde, hvor man altså stadig ikke har tabt, og selv om vi har fået at se, at den nye Conference League som ventet ligger nogle niveauer under både Champions League og Europa League, er det alligevel bemærkelsesværdigt, at Randers FC kunne være så dominerende, som tilfældet var mod CFR Cluj. 

Vi taler trods alt om en modstander, som er på vej mod det femte mesterskab i træk i Rumænien, men som ikke kunne dæmme op for et Randers FC-mandskab, som spillede god, offensiv fodbold på hjemmebanen og slet ikke havde behøvet at vente til de sidste 25 minutter med at afgøre kampen. Allerede før pausen var Jakob Ankersen, Marvin Egho og Filip Bundgaard Kristensen, der overraskende havde fået sin blot anden startplads i sæsonen, tæt på at bringe Randers FC foran. 

Generelt var spildprocenten foran mål for stor hos Randers FC, hvor også Simon Tibbling og Tosin Kehinde formøblede store chancer i anden halvleg, og så skulle man altså love for et frisparksdunk fra Simon Piesinger for at fremtvinge et sejrsmål. Det var anden kamp i træk, at østrigeren excellerede i den disciplin, og det var vigtigt, fordi Ciprian Deac kort forinden havde scoret på hovedstød og udlignet den føring, som Alhaji Kamara havde skaffet Randers FC blot to minutter efter, at han var sendt på banen som afløser for Marvin Egho. 

Ender Randers FC med at sætte sig på andenpladsen, skal holdet til februar møde en af treerne fra gruppespillet til Europa League i en playoffkamp om en plads i ottendedelsfinalerne. Det vil skæppe yderligere i klubkassen, som vel efterhånden snarere skal kaldes en pengetank. 

Men den skal under alle omstændigheder nok blive fyldt yderligere op med salg af nogle af de spillere, som har vist sig frem på den europæiske scene i efteråret. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at Simon Piesinger, Lasse Berg Johnsen, Tosin Kehinde og Vito Hammershøy-Mistrati bliver hængende meget længere end til denne vinter eller næste sommer, sådan som de har præsteret i de europæiske kampe. 

På den led minder det europæiske eventyr i Randers FC ganske meget om dét, Esbjerg fB leverede i sæsonen 2013/14, hvor de gik videre fra gruppespillet i Europa League og efterfølgende solgte profiler som Martin Braithwaite og Peter Ankersen. Det bliver så opgaven i Kronjylland at undgå et fald fra tinderne tilsvarende dét, man oplevede i Esbjerg. 

Men det er fremtiden. Den kan man som bekendt altid bekymre sig om. Man kan også bare vælge at se frem mod det næste europæiske kapitel, som bliver afgørelsens halvanden time på ASAS Stadion i Alkmaar. Det bliver næppe kedeligt.

Kampen i tal

Europa Conference League, gruppespil

Randers FC - CFR Cluj 2-1 (0-0)

1-0 Alhaji Kamara (68. minut)

1-1 Ciprian Deac (72. minut)

2-1 Simon Piesinger (76. minut).

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin (53. Oliver Bundgaard Kristensen) - Simon Tibbling, Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (66. Vito Hammershøy-Mistrati), Jakob Ankersen (84. Vincent Onovo) - Filip Bundgaard Kristensen (46. Tosin Kehinde), Marvin Egho (66. Alhaji Kamara)

Dommer: Donald Robertson, Skotland. 

Tilskuere: 4.309 på Cepheus Park Randers. 

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen og politi er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Sport

Sejr på hele 12 mål i gruppefinalen: Herlig dansk opvisning og et perfekt afsæt til kampene i mellemrunden

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Annonce