Annonce
Randers

Blodprop satte Jespers karriere på pause

Jesper Kallesø på toppen af Randers Sundhedscenter, hvor han har haft sin gang i tiden efter sin skade. Pressefoto

Randers: - Så svar da, sagde jeg til mig selv. Jeg trak vejret dybt, men jeg kunne ikke få et ord ud over mine læber. Jeg var klar i hovedet, men havde det meget underligt.

Sådan beskriver 60-årige Jesper Kallesø situationen, da han sidste sommer fik en blodprop i hjernen, mens han talte i telefon på sit arbejde som HR-chef.

Jesper Kallesø mistede ikke bevidstheden men kom på hospitalet, hvor han fik at vide, at en åreforsnævring i halspulsåren var skyld i, at han havde haft flere blodpropper.

Få dage efter indlæggelsen gennemgik han en kompliceret operation, og i tiden derefter oplevede Jesper Kallesø en voldsom træthed, som gjorde det svært for ham at overskue sin hverdag og sit arbejde. To måneder efter operationen var Jesper tilbage på jobbet 16 timer om ugen. Men der gik ikke lang tid, før de 16 timer begyndte at slide på ham.

Efter en samtale med sin ergoterapeut og sin kone i Randers Sundhedscenter gik det op for Jesper, at han var nødt til at hive i bremsen og tage genoptræningen mere alvorligt.

- Vi ser tit borgere, som har en forventning om, at de bare lige kan komme tilbage til deres arbejde. De er ikke klar over, at de er i en svær situation. Og nogle ender med mentale udfordringer, fordi det ikke altid går så godt eller så hurtigt som forventet, fortæller ergoterapeut Lone Vammen, som har været Jesper Kallesøs primære kontaktperson gennem hans forløb hos Randers Sundhedscenter.

Selvom Jesper ser sig selv som ressourcestærk og har stor støtte fra sine omgivelser, har han erkendt, at det er vigtigt at tage imod de tilbud, som kommunen har anbefalet ham. Han har blandt andet været en del af en samtalegruppe for borgere med hjerneskade og fået vejledning på Hjernecenter Randers.

Hjerneugen er en international kampagneuge, som sætter fokus på den raske hjerne og hjernelidelser, som løber af stablen i uge 11. I Randers afholder Hjernecenter Randers en række aktiviteter for alle interesserede i løbet af ugen. Se hele programmet for Hjerneugen på Hjernecenter Randers' hjemmeside og facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce