Annonce
Randers

Blodprop satte Jespers karriere på pause

Jesper Kallesø på toppen af Randers Sundhedscenter, hvor han har haft sin gang i tiden efter sin skade. Pressefoto

Randers: - Så svar da, sagde jeg til mig selv. Jeg trak vejret dybt, men jeg kunne ikke få et ord ud over mine læber. Jeg var klar i hovedet, men havde det meget underligt.

Sådan beskriver 60-årige Jesper Kallesø situationen, da han sidste sommer fik en blodprop i hjernen, mens han talte i telefon på sit arbejde som HR-chef.

Jesper Kallesø mistede ikke bevidstheden men kom på hospitalet, hvor han fik at vide, at en åreforsnævring i halspulsåren var skyld i, at han havde haft flere blodpropper.

Få dage efter indlæggelsen gennemgik han en kompliceret operation, og i tiden derefter oplevede Jesper Kallesø en voldsom træthed, som gjorde det svært for ham at overskue sin hverdag og sit arbejde. To måneder efter operationen var Jesper tilbage på jobbet 16 timer om ugen. Men der gik ikke lang tid, før de 16 timer begyndte at slide på ham.

Efter en samtale med sin ergoterapeut og sin kone i Randers Sundhedscenter gik det op for Jesper, at han var nødt til at hive i bremsen og tage genoptræningen mere alvorligt.

- Vi ser tit borgere, som har en forventning om, at de bare lige kan komme tilbage til deres arbejde. De er ikke klar over, at de er i en svær situation. Og nogle ender med mentale udfordringer, fordi det ikke altid går så godt eller så hurtigt som forventet, fortæller ergoterapeut Lone Vammen, som har været Jesper Kallesøs primære kontaktperson gennem hans forløb hos Randers Sundhedscenter.

Selvom Jesper ser sig selv som ressourcestærk og har stor støtte fra sine omgivelser, har han erkendt, at det er vigtigt at tage imod de tilbud, som kommunen har anbefalet ham. Han har blandt andet været en del af en samtalegruppe for borgere med hjerneskade og fået vejledning på Hjernecenter Randers.

Hjerneugen er en international kampagneuge, som sætter fokus på den raske hjerne og hjernelidelser, som løber af stablen i uge 11. I Randers afholder Hjernecenter Randers en række aktiviteter for alle interesserede i løbet af ugen. Se hele programmet for Hjerneugen på Hjernecenter Randers' hjemmeside og facebookside.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Randers FC For abonnenter

Griber de næste i køen chancen? Randers FC sender ungt hold på banen i Skive

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Annonce