Annonce
Sport

Blot 500 kan lukkes ind til Randers HK-premiere mod stjernehold: - Tudetosset

Julie Pontoppidan og de andre nye spillere i Randers HK får ikke den optimale opbakning til de første kampe, som det ser ud lige nu. Foto: Annelene Petersen
Randers HK må med det nuværende forsamlingsforbud blot lukke 500 mennesker ind til premieren mod Odense Håndbold om to uger. En kamp, der normalt kan trække det dobbelte.
Annonce

Håndbold: Når Randers HK om to uger indleder sæsonen i kvindernes håndboldliga på hjemmebane mod stjernespækkede Odense Håndbold, er der tale om en kamp, som normalt vil kunne trække omkring 1.000 tilskuere.

Men på grund det aktuelle forsamlingsforbud må der kun lukkes 500 personer ind til opgøret mod de fynske bejlere til DM-guldet. Når man trækker spillere og officials fra, vil der ikke være plads til meget mere end 400 tilskuere.

Annonce

Forretning under pres

Den situation er uholdbar for Randers HK, siger bestyrelsesformand Henrik Schaar.


Det er kunder, som kommer til os og gerne vil betale for et produkt, som vi ikke kan tilbyde dem i øjeblikket,

Henrik Schaar, Randers HK-formand


Mere end 80 procent af klubbens omsætning kommer nemlig fra den sponsor- og tilskuerinteresse, som samler sig omkring kampene.

- Må vi kun lukke 400 tilskuere og sponsorer ind til kampene, står vi tilbage med to store problemer. For det første vil vi ikke kunne give vores sponsorer den eksponering, som de betaler for. Det er kunder, som kommer til os og gerne vil betale for et produkt, som vi ikke kan tilbyde dem i øjeblikket, siger Henrik Schaar til Randers Amtsavis.

- Det andet store problem er, at vi ikke har mulighed for at skabe den samme stemning til kampene, som vi plejer. Vi står med et meget ungt hold, som skal i gang med en lang rejse henimod forhåbentlig en dag at blive et guldhold. De har brug for al den opbakning, vi kan mønstre, men nu må vi måske sige nej til halvdelen af de tilskuere, som gerne vil ind for at bakke dem op, lyder det videre fra Randers HK-formanden.

Men I må vel også i Randers HK have respekt for, at det fortsat er nødvendigt med stramme corona-restriktioner i Danmark, hvor smitttetallene igen er stigende?

- Det har vi al mulig respekt for. Det vil være ødelæggende for rigtig meget i det danske samfund, hvis vi skal til at lukke hele landet ned igen. Det skal vi for alt i verden undgå. Vi appellerer udelukkende til, at man i stedet for at skære alle over én kam går ind og kigger på, hvordan kapaciteten ser ud i de enkelte håndboldhaller. Det er muligt at differentiere, som vi har set i fodboldens verden. Alt andet vil være tudetosset, siger Henrik Schaar.

Annonce

Manglende stemning

Han vurderer, at det i den gamle opvisningshal i Arena Randers, hvor Randers HK i mange år har spillet deres hjemmekampe, vil være muligt at afvikle kampene forsvarligt med 700-800 tilskuere, som kan sidde på hvert andet eller hvert tredje sæde.

I den nye hal 4, hvor der er 3.000 siddepladser, vurderer Henrik Schaar, at man trods corona-restriktioner vil kunne lukke mellem 1.000 og 1.500 tilskuere ind, hvilket vil dække klubbens behov.

Det er endnu uvist, om hal 4 er helt klar til sæsonens første kamp, men det vil under alle omstændigheder heller ikke give meget mening at spille i så stor en hal, hvis der kun må komme 500 personer ind.

- Vi vil hjertens gerne kunne byde vores tilskuere og sponsorer velkommen i en helt ny hal til kampen mod Odense Håndbold. Men vi har også brug for, at der er stemning til kampene, og det bliver altså svært at skabe, hvis vi kun må lukke 500 ind i en hal med 3.000 siddepladser, siger Henrik Schaar.

Ifølge Randers HK-formanden kommer klubben med en udmelding om, hvilken hal kampen mod Odense Håndbold 26. august skal spilles i, når der er en endelig afklaring på antallet af tilskuere, der må lukkes ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce