Annonce
Kultur

Bluesfesten fortsætter i Turbinen med prisuddeling

Jazz- og souldronningen Miriam Mandipira optræder på årets prisfest i Turbinen 14. august. Arkivfoto: Søren E. Alvan
Turbinen på Værket danner for tredje gang ramme om årets Danish Music Awards Blues 2019, hvor der skal uddeles priser og statuetter til blues'ens ypperste artister. De nominerede er udpeget. Blandt dem et randrusiansk band.

Randers: Knap nok er musikken fra bluesfestivalen i Randers tonet ud, førend jagten på årets bedste bluesband og bedste bluesalbum går ind, ligeledes i Randers.

For også i år har bluesfolket valgt Turbinen som stedet, hvor blues-musikere og blues-musikken fejres. Det sker onsdag 14. august med den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og den danske trommeslager Casper Simionsen som husorkester. Og det bliver musikeren og sangskriveren MC Hansen, der i rollen som vært præsenterer festens mange forskellige indslag.

Blandt de nominerede udvælger en jury af danske og internationale musikjournalister, blues-arrangører og branchefolk vinderne af kategorierne "Årets Bluesudgivelse" og "Årets Live Prisen".

Ud over de to DMA-priser uddeles ved samme lejlighed "Årets Hoochie-Coochie Man/Woman", der hylder en person, der har gjort en ganske særlig indsats for bluesmusikken i det forgangne år. Prisen henvender sig til en person, foruden hvem blueselskere i Danmark ville have været mange gode blues-oplevelser fattigere.

Den pris gik sidste år til koncertarrangør Peter Astrup, der var den første til at modtage prisen.

I år er randrusianske The Cornfeds nomineret til live-prisen 2019.

Annonce

De nominerede

Årets Bluesudgivelse 2019:

Big Creek Slim - First Born
The Cornbread Project - Catawampus
Lothar - Nande - Schack - Walk right in
Sidetrackers - Live in the Studio
Trouble Cats – 4

Blues Live Prisen 2019

Grarup Allstars
Laust Krudtmejer Nielsen
Mike Andersen Band
Mojo Makers
The Cornfeds

Mandipira på scenen

Foruden prisuddelingen byder aftenen også på musikalske indslag af blandt andre Miriam Mandipira - nutidens svar på Billie Holliday, Etta James og Aretha Franklin. Den zimbabwiske soulsangerinde kommer til at slutte prisfestens brede live-program.

Hun flyttede til Danmark for 12 år siden og har forlængst fået titel af dansk jazz- og souldronning. I 2016 vandt hun da også en DMA, ligesom hun har flere albums bag sig både som soloartist og i forskellige konstellationer inden for jazz og blues.

Foruden Mandipira kan publikum opleve den islandske troubadour og alt-mulig-musiker Mugison og 2 x Loveless - far James, der har skabt en karriere inden for den root-musik, han er rundet af, mens sønnen Shaka kaster sig ud i reggae, R&B og pophits som "Tomgang" og "Ikke mere tid".

Danish Music Awards Blues arrangeres af Dansk Rock Samråd, også kaldet ROSA, i samarbejde med JazzDanmark, Turbinen og Randers Festuge.

Det er tredje gang, bluesfesten løber af stabelen på Værket. Gunnar K. Madsen, der er formand for ROSA og medlem af bestyrelsen for Randers Festuge, siger, at bluesfesten cementerer, at bluesmusikken lægger grundtonen til mange musikalske spor.

- Det er en fest for de blå toner. En hyldest til både traditionen og mangfoldigheden og med tre priser til dem, der bærer musikken videre, understreger Gunnar Madsen.

Danish Music Awards Blues 2019

Juryen er sammensat af:

John Smith, Smithsonian Folkways Recordings, USA.
Michael Freeman, The Blues Foundation i Memphis TN, USA.
Kurt Baagø, Freelance Journalist og radiovært.
Espen Strunk, Gaffa.
Peter Buhl, koncertarrangør og bestyrelsesmedlem i Foreningen Blues Danmark.

Festen er onsdag 14. august klokken 14.

Turbinen på Værket i Randers.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Stort mørketal ved ulykker i Langå-kryds: Naboer er bekymrede og frustrerede

Annonce