Annonce
Mariagerfjord

BM Byggeindustri genopstår i nyt selskab

Tom Mikkelsen fortsætter som direktør i det rekonstruerede BM Byggeindustri, mens Poul Mikkelsen også fremover er formand for bestyrelsen i virksomheden. Pressefoto
40 ud af 160 medarbejdere arbejder efter konkursen lige nu med at sikre byggeopgaver.
Annonce

Hobro: Efter konkursen for en uges tid siden er BM Byggeindustri genopstået som nyt selskab.

Virksomheden talte 160 medarbejdere, og i bestræbelserne på at rejse BM Byggeindustri af asken, er indtil videre 40 medarbejdere beskæftiget med at sikre de igangværende byggeopgaver. Og efter planerne vil BM Byggeindustri fortsætte med at producere præfabrikerede moduler i hallerne i Hobro.

Virksomheden forbliver placeret på Lupinvej 18 i de samme bygninger som det tidligere firma. Tom Mikkelsen fortsætter som direktør i selskabet, og Poul Mikkelsen fortsætter som bestyrelsesformand og medejer. Det nye BM Byggeindustri får en egenkapital på 18 millioner kroner.

Vi er selv meget ærgerlige over, at vi sammen med mange andre står med ansvaret for nogle materialer, som vi har anvendt i god tro og beklager meget de gener, som konkursen har betydet for vores samarbejdspartnere.

BM Byggeindustri

Annonce

Problematiske materialer

Det var et muligt søgsmål i størrelsesordenen 30 til 40 millioner kroner, der var den direkte årsag til, at Hobro-virksomheden begærede sig selv konkurs.

Konkursen hos BM Byggeindustri kan føres direkte tilbage til de såkaldte MgO-plader, der er et af de senere årtiers mest problembaserede byggematerialer. Pladerne blev brugt overalt i den danske byggeindustri som vindspærre i perioden 2010 til 2015, men det har siden vist sig, at pladerne har en uheldig evne til at optage fugt. Under særlige omstændigheder frigives fugten til stor skade for det omkringliggende materiale.

- Vi er selv meget ærgerlige over, at vi sammen med mange andre står med ansvaret for nogle materialer, som vi har anvendt i god tro og beklager meget de gener, som konkursen har betydet for vores samarbejdspartnere, lyder det fra virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce