Annonce
Randers

BMX-bane indviet: Bakker, sving og hop i massevis

BMX banen på Langvang Idrætscenter blev indviet med klubmesterskaber. Foto: Lone Hammer Sørensen
Høj musik, masser af energiudfoldelse, pølser og publikum. BMX-banen blev indviet med begejstring, og det splinternye anlæg gav tilskuerne spænding og seværdighed - på coronasikker afstand.
Annonce

Randers: Musikken dunker ud over anlægget, startblokken forsvinder ned i jorden og BMX-cyklerne styrtdykker ni meter ned og slippes løs over stok og sten. De frygtløse BMX-kørere tæsker henover bakkerne, og de store gisp fra publikum er hørbare, når der flyves ekstra højt, eller når der er styrt.

Velkommen til Langvang Idrætscenter, hvor der lørdag var festivitas og klubmesterskab, da det nye anlæg skulle indvies. Et nyt anlæg, der har været tre år undervejs, men som nu omtales som et kraftcenter for sporten, fordi banen med sine internationale mål og spændende udformning er ved at tiltrække BMX-kørere fra nær og fjern.

- Det er en stor dag for idrætten i Randers Kommune i dag, og hvor er det ærgerligt, at coronaen dels gør, at danmarksmesterskabet ikke kan blive afviklet her i forbindelse med åbningen, og dels, at der ikke er fyldt med folk, og at vi kun må være 50. Men det er supergodt, at I holder ved, at banen skal indvies, for der skal nok komme masser af mesterskaber og masser af mennesker, når det snart bliver bedre tider igen, sagde formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget, Louise Høeg (V), inden hun klippede den røde snor og erklærede banen for åben.

Annonce

God plads

Ud over selvfølgelig BMX-kørere og deres familier, var der en lille skare fra byrådet at finde ved det nybyggede anlæg. Der var god plads mellem stolene og tilskuerne ved banen holdt også fin afstand. En kontrollør ved indgangen holdt antallet under de 50.

Vejret var gråt og diset, men skyerne holdt tæt, og det var ikke koldt, men perfekt til en tur på banen.


Det er en stor dag for idrætten i Randers Kommune i dag.

Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune


Da de første hold begyndte at køre på den 400 meter lange bane, var der massestyrt næsten med det samme og publikum fløj op. Heldigvis kom alle på cyklerne igen. Lidt senere var der en af de helt små, der væltede, og han blev siddende og græd, til holdlederen kom til og fik trøstet ham. Og så kørte han ellers alene resten af banen, mens tilskuerne klappede ham hjem.

- Vil du gerne vide, hvor meget de kommer til skade, lød det fra dagens grillmester, der havde pølser og brød på grillen. Han er far til to BMX-kørere, nemlig Marc og Hjalte Feldt. Selv hedder han Bjarke Feldt og fortalte at der i kølvandet på BMX-sporten ind i mellem er brækkede kraveben, arme og fødder.

Annonce

Ikke for tøsedrenge

- Marc har måttet stoppe helt, fordi han nu er på livsvarig blodfortyndende medicin, men hans lillebror Hjalte på 15 år kører fortsat, sagde faderen.

Her er Hjalte Feldt flyvende til EM i Valmiera i Letland. Foto: Bjarke Feldt

Hjalte Feldt er en af de mest vindende i sin aldersgruppe, han er syvdobbelt danmarksmester, dobbelt europamester og har tre sølvmedaljer fra VM i sit CV allerede. Og ja, skader, dem er der også mange af. Sporten er ikke for tøsedrenge.

- Hans mor er ikke længere så meget for at se løbene, lyder det tørt fra Bjarke Feldt, der fortæller, at det ellers i høj grad er en familiesport. I  2019 blev der kørt i alt 17.000 kilometer i familiens campingvogn til BMX-løb. Og så skal en flyvetur til Letland oven i.

Familien Feldt bor i Viborg, men har været medlem i Randers i et par år nu. Lige siden beslutningen om den nye bane blev taget.

- Den nye bane suger BMX-kørere fra Bjerringbro, Aalborg, Hadsund, Skanderborg og Østjylland.  Det betyder meget for sporten, at de nu kan træne i Randers, siger Bjarke Feldt.

Annonce

Ikke bare for sjov

I sin åbningstale lød det også fra Louise Høeg:

- BMX er en intens sport, og en sjov sport, hvor man i den grad testes for sit mod, sin styrke og sin reaktionsevne. At dyrke BMX giver et adrenalinkick uanset, om man er en del af den europæiske elite som flere af medlemmerne hos Randers BMX er, eller om man kører BMX på alle andre niveauer, sagde kulturudvalgsformanden og understregde, at banen ikke bare er for sjov.

- At bruge banen her kræver instruktion og træning, og derfor er banen hegnet ind og hovedsagligt påtænkt de officielle træninger og mesterskaber, sagde Louise Høeg.

Det siger også lidt om banens sværhedsgrad, at det er forbudt at træne der uden opsyn.

Formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune, Louise Høeg (V), klipper den røde snor og erklærer BMX-banen for indviet. Foto: Lone Hammer Sørensen
BMX-banen har internationale mål og standarder og trækker allerede BMX-kørere fra nær og fjern til. Foto: Lone Hammer Sørensen
Randers BMX benyttede lejligheden med indvielsen af banen til lige at afvikle klubmesterskabet. Foto: Lone Hammer Sørensen
Bjarke Feldt er far til en af de gode 15-årige BMX'ere, nemlig Hjalte Feldt fra Viborg. Her er Bjarke Feldt i gang med jobbet som grillmester. Foto: Lone Hammer Sørensen
Tre år fra tanke til anlæg. Nu står BMX-banen klar på Langvang Idrætscenter. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce