Annonce
Randers

BMX-bane ved Langvang forsinket: - Jeg tør ikke længere love noget

Silas Mølgaard, Stefan Mølgaard, Jonas Bloch, Gry Mølgaard, Mads Vestergaard, Noah Thomsen, Zander Drachmann og Jeppe Kejlstrup fra Randers BMX glæder sig til, at den nye bane er færdig. Selvom jorden til banen er ved at være på plads, har den våde eftersommer forsinket planerne yderligere. Foto: Jakob Lerche
I vinteren 2018 fik Randers BMX 1,6 millioner kroner til en ny kvalitetsbane. Man regnede med et par måneders byggetid, og at den ville stå færdig samme år. Men i september 2019 er banen stadig ikke færdig, og formand Mai Myrhøj Tolstrup er holdt op med at love, hvornår den bliver det.

Randers: Det er gået noget langsommere, end man først forventede, med at bygge den nye BMX-bane ved Langvang. I januar 2018 fik Randers BMX godt 1,6 millioner kroner af Randers Kommune til en bane, som bliver den første med fuld otte meter startrampe og pro sektion i Jylland. Man forventede et par måneders byggetid, og at den dermed kunne stå klar i løbet af 2018.

Sådan er det langtfra gået. I midten af september 2019 er banen stadig ikke færdig, selvom den er godt på vej med både start- og målrampe klar. Hvornår, den bliver helt færdig, vil formand i Randers BMX, Mai Myrhøj Tolstrup, ikke sige noget om:

- Jeg tør ikke love noget længere.

De lokale BMX'ere er ellers ved at være utålmodige. Den gamle bane i Romalt opfylder ikke kravene til en elitebane, fordi den hverken er lang eller bred nok. Derfor kører de 16 senior BMX'ere i øjeblikket hver uge til Skanderborg for at træne på banen der.

Annonce
Entreprenøren på de nye BMX-baner på Langvang har heldigvis også mange andre projekter i gang, så han kan vente på, at det igen bliver vejr til at bygge holdbare baner. Foto: Jakob Lerche

Flere gode grunde

Men der er flere gode grunde til, at banen har taget så lang tid at bygge. Den største grund er økonomien. Ifølge Mai Myrhøj Tolstrup har en tilsvarende bane i Kalundborg kostet mere end det tredobbelte at bygge.

- Hvis vi skulle holde os indenfor det bevilligede budget, blev vi nødt til at vente på overskudsjord fra lokale entreprenører, forklarer hun.

Fordi det er et offentligt område, skal jorden være ren, og desuden skal den være af god nok kvalitet og den rigtige type for at fungere til BMX-banebygning. Men nu mangler der kun få læs jord, før de er i mål på det område.

Oveni den ventetid har der også været vejrproblemer. En bane, der er bygget i vådt vejr, holder nemlig ikke i længden. Og det har regnet meget denne sensommer. Det har dog ikke givet ekstra udgifter, da entreprenøren også har haft mange andre opgaver, som han har kunnet arbejde på, når det ikke har været BMX-bane-byggevejr.

- Lige nu vil vi hellere vente og få et bedre resultat i stedet for at risikere, at vi skal til at lave noget om næste år, siger Mai Myrhøj Tolstrup.

Der er dog en deadline for byggeriet. I april 2020 skal banen have sit første eliteløb, og til juni skal der køres DM på banen. Selvom formanden som nævnt holder sig fra løfterne, har hun dog troen i behold på, at det nok skal gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce