Annonce
Kultur

75-året for Hvidsten Gruppen: Bodil Jørgensen fortæller om sin filmrolle som krokone i Hvidsten

Skuespilleren Bodil Jørgensen holder foredrag på Hvidsten Kro lørdag 29. juni, hvor hun fortæller om sin filmrolle som Gudrun Fiil. Foto: Les Kaner
I forbindelse med markeringen af 75-året for henrettelsen af Hvidsten Gruppen fortæller skuespiller Bodil Jørgensen om sin rolle som krokonen Gudrun Fiil i filmen "Hvidsten Gruppen", der bærer undertitlen "Nogle må dø for at andre kan leve". Det sker lørdag 29. juni.

Randers: Hvidsten kommer igen i fokus lørdag 29. juni - 75-året for den brutale henrettelse af otte medlemmer af den legendariske modstandsgruppe.

Dronning Margrethe har bebudet sin ankomst. Museum Østjylland åbner sin udstilling "Modstand" og Randers Kommune står for et foredrag med skuespilleren Bodil Jørgensen samme dags aften på Hvidsten Kro.

Her fortæller den folkekære skuespiller om sine overvejelser og tanker forud for at springe ind i filmrollen som Niels Fiils kone, Gudrun - krokonen i Hvidsten. Bodil Jørgensen kom helt tæt på familien Fiil, som var omdrejningspunkt i modstandsgruppen. Og det er en karakter, som hun både har været stolt af at skulle fremstille på lærredet, men også en rolle der har givet stof til eftertanke.

Filmen, der er produceret af Regner Grasten, og havde Anne-Grethe Bjarup som instruktør, blev en bragende publikumssucces, set af henved 800.000 og var den mest sete film i 2012.

Annonce

Foredrag med Bodil Jørgensen

Billetter til foredraget er gratis.

Foredraget foregår på Hvidsten Kro kl. 17-18 den 29. juni.

Da der er begrænset plads på Hvidsten Kro, er det nødvendigt at bestille billetter.

Der kan maks bestilles to billetter pr. booking på www.detsker.dk

Foredraget livestreames på Randers Kommunes facebookside.

Modstand på museet

Samme dag markerer Museum Østjylland den midsommerdag i 1944, hvor otte modstandsfolk fra Hvidstengruppen blev skudt og henrettet i Ryvangen nord for København.

Det sker med åbningen af særudstillingen Modstand, som Bodil Jørgensen åbner.

Udstillingen er opdelt i to spor, hvor det ene fortæller om selve Hvidstengruppen og dens arbejde, mens det andet spor koncentrerer sig om forbindelserne fra Hvidsten og Randers til resten af modstandsbevægelsen i Østjylland og Danmark.

Museum Østjylland inviterer i samarbejde med Randers Kommune også til open air bio, hvor filmen "Hvidsten Gruppen" bliver vist på storskærm på Jens Otto Kraghs Plads kl. 2.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce