Annonce
Randers

Boet efter krakket kornfirma henter millionbeløb hjem: - Det er rigtig glædeligt

Det ser nu ud til, at kreditorerne i konkursboet efter kornfirmaet BMG A/S får i hvert fald 10 procent af deres krav dækket. Arkivfoto: Mohamed Abd El Ghany/Scanpix
Det er lykkedes kuratorerne i boet efter BMG A/S, som i januar gik konkurs efter omfattende svindel med falske fakturaer begået af den ene af selskabets to ejere, at overbevise Skat om, at 16 millioner kroner i betalt moms var moms af fiktive handeler, og derfor skal betales tilbage.

Randers: Advokat Søren Christensen Volder, der er den ene af to kuratorer i konkursboet efter kornhandelsselskabet BMG, regner nu med, at selskabets mange kreditorer får minimum 10 procent af deres tilgodehavende tilbage.

Det gør han, fordi det netop er lykkedes at overbevise skattemyndighederne om, at 16 millioner kroner, som Skat har modtaget i momsindbetaling, skulle betales tilbage - fordi pengene er beregnet ud fra fiktive fakturaer. Eller med andre ord, der er betalt moms af kornhandeler, som i virkeligheden ikke har fundet sted.

- Det er rigtig glædeligt, at vi lykkedes med at overbevise Skat om, at pengene skulle tilbage i boet. Nu arbejder vi så på også at få selskabsskat, der jo er beregnet ud fra et overskud, som ikke har været der. Lykkes det, er der dog tale om et noget mindre beløb, vel i omegnen af én million kroner, siger Søren Christensen Volder.

Annonce

Mulig retssag

Udover momsen og måske selskabsskatten regner kuratorerne også med at kunne hente nogle større tilgodehavender hjem, som BMG havde i søsterselskabet Nitronord. Det drejer sig ifølge Søren Christensen Volder om et samlet beløb i størrelsesordenen cirka seks millioner kroner.

- I øjeblikket ser det ud til, at vi kan regne med en kassebeholdning på i alt et sted mellem 20 og 30 milllioner kroner. Og den aktuelle beholdning kan ende med at blive endnu større. Konkursboet undersøger nemlig i øjeblikket, om der er grundlag for at rejse sag mod såvel ledelsen som revisoren i BMG. Det er endnu ikke besluttet, men bliver der rejst sag, og vinder vi, vil der blive endnu flere penge at gøre godt med, lyder det fra Søren Christensen Volder.

Kuratorerne vil nu bruge efteråret på at kigge nærmere på de mange anmeldelser fra BMG's kreditorer, som tilsammen gør krav på cirka 175 millioner kroner. Kravene er nemlig indtil videre blot registreret, men ikke godkendt.

- Samtidig vil vi afgøre endeligt, hvorvidt vi skal rejse sag, så først når vi når hen omkring årsskiftet, vil vi kunne give et godt bud på, hvor stor en del af sit tilgodehavende hver enkelt kreditor kan forvente mindst at få tilbage, siger Søren Christensen Volder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce