Annonce
Navne

Bog nummer to er på vej fra Bo Paulsen

Forfatter og foredragsholder Bo Paulsen fylder 50 år i dag, onsdag. Arkivfoto: Bjarne Smed
Den tidligere politimand fra Grenaa fylder 70 år i dag, onsdag.
Annonce

I sommeren 2018 debuterede den da 68-årige tidligere politimand Bo Paulsen, Grenaa, som forfatter med bogen "Begraver døden sandheden", en spændende og velskrevet beretning, der baserede sig på virkelige begivenheder i forfatterens professionelle løbebane, tilsat visse dele digterisk frihed.

I dag, onsdag den 18. september, fylder Bo Paulsen 70 år og er for tre fjerdeleles vedkommende færdig med manuskriptet til en fortsættelse af sin debutbog, der atter er bygget over virkelige begivenheder. Denne gang er personkredsen udvidet med et par stykker. Det kan således røbes, at en kvindelig journalist kommer til at spille en rolle i bogen.

- Der er et par uafklarede forhold i slutningen af "Begraver døden sandheden", anfører Bo Paulsen, der i samme åndedrag røber, at han har "en lille håndgranat i baglommen", som han har tænkt sig at detonere i fortsættelsen.

I den kommende bog som i den første ligger det Bo Paulsen fjernt at hænge nogen personer ud.

Bo Paulsen har hentet mange indtryk hjem efter at være debuteret som forfatter.

- Det har været utroligt spændende. Økonomisk er det ikke godt at være en ukendt forfatter, men det betyder ikke noget i sammenhængen, understreger Bo Paulsen.

Udgivelsen af bogen vil ske hos forlægger Bjarne Smed, Forlaget Bogform, der også stod bag udgivelsen af den første bog. Går alt efter planen, vil fortsættelsen komme på gaden omkring to år efter debutbogen.

Annonce

Agerhønsejagten

Bo Paulsen kom til verden den onsdag i september 1949, da agerhønsejagten gik ind. Hans far var skovrider på Støvringgård og af samme årsag ude på jagt, da en skovfoged fik øje på et hejst flag hjemme hos skovrideren og fik kontakt til den nybagte far. Bo Paulsen skulle vise sig at blive nummer to af i alt fire sønner hos familien Paulsen.

Netop Støvringgård fik livslang betydning for Bo Paulsen, for her kom hans mor som enkefrue til at bo blandt konventualinderne, selv om hun strengt taget ikke opfyldte kriteriet som adelig jomfru.

Som beskrevet ved en tidligere lejlighed kan Bo Paulsen meget vel have arvet et litterært gen efter sin far. Skovrider Carl H. Paulsen var nemlig på sin tid en ganske kendt forfatter.

- Jeg havde nu aldrig regnet med selv at skulle blive forfatter. Hvad jeg i sin tid har skrevet, var jo "koldt og wc-agtigt", som Bo Paulsen med et smil kalder de mange rapporter, han kom til at skive som politimand.

Det var i hvert fald ikke i skolen, først den lokale i Støvring, derefter Forberedelsesskolen i Randers, Bo Paulsen, fandt inspiration til at blive forfatter. Tværtimod fortæller han gerne, at han bestemt "ikke var god" til at gå i skole, men en studentereksamen hev han dog i land, i øvrigt som den første i familien.

God til at køre mejetærsker hos Bundgaards Maskinstation var knægten derimod - han har også en tid været med til at samle dem - og efter aftjent værnepligt søgte den unge mand i 1971 ind til politiet, som han i skiftende stillinger tjente frem til 1996, sluttende som stedfortræder for lederen af politiet i Grenaa.

Forinden var gået en smuk karriere, herunder tjeneste ved Rigspolitiets Aktionsstyrke med omkring 100 ugentlige arbejdstimer og med lederposter ved grunduddannelsen. Tre år af sin tid ved politiet arbejdede Bo Paulsen i øvrigt i Grønland.

Annonce

Flere kasketter

Nok lagde Bo Paulsen politikasketteen i 1996. Men han tog nye på.

Således kørte han på deltid som taxachauffør fra 2009 og frem til 2017, og siden 2018 har han med rette kunnet kalde sig forfatter og foredragsholder. Faktisk bruger Bo Paulsen noget af sin fødselsdag i dag på et holde et foredrag.

Gennem de seneste tre år har frimureriet spillet en stor rolle for Bo Paulsen, der nyder glæderne og samværket her både i St. Martin i Søren Møllers Gade i Randers og i instrktionslogen Det Faste Anker i Grenå. I logerne kan han til al overflode jævnligt møde to af sine tre brødre, der alle er frimurere.

Af praktiske årsager markerer Bo Paulsen først sin runde fødselsdag ved en indbudt reception lørdag den 28. september på Gjerrild Kro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce