Annonce
Kultur

Boganmeldelse: Ualmindeligt godt gehør for et udsat socialt miljøs spilleregler

Anne-Sophie Lunding-Sørensen. Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal
Anne-Sophie Lunding-Sørensen: ”Happy hour”.

Bøger: Der må være en rå naturkraft på færde, når Elvira Gregersen i “Happy”-seriens sidste bind, “Happy hour”, fortsat er i stand til at tage livtag med de utallige udfordringer, hun ramler ind i. Hun har ellers fået styr på sit bordel, som drives af kvinderne selv, og hendes samvittighed er derfor i orden.

Samtidigt kører økonomien, som den skal, ja, mere end det, pengene vælter ind. Alligevel mener hendes dybt kriminelle kontaktmand Uno, at hun bør være værtinde for et mere eksklusivt et af slagsen. Modvilligt indvilliger Elvira, men hvad der skulle være fortsættelsen af hendes forsøg på at finde sig til rette med sin overvægt og sin kærlighedslængsel, og at den stofafhængige bror Sixten kom på fode igen, kommer helt ud af kontrol.

Anne-Sophie Lundin-Sørensens gehør for, hvordan livet udspiller sig i det miljø, Elvira er et produkt af, men som hun gør, hvad hun kan for at bryde med, er imponerende. Nok så hårde slag kan ramme Elvira, og de står i kø i “Happy hour”, uanset hvad slår hun igen: “De kan fucking tro om igen, det er ikke ovre, før den fede dame synger ...”.

Og stor tak for den sang, der med mol som klangbund ender i den mere muntre dur.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen: ”Happy hour”

252 sider. Gyldendal, er udkommet, 5 af 6 stjerner

Anne-Sophie Lunding-Sørensen: ”Happy hour”. Foto: Gyldendal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce