Annonce
Kultur

Bogkassen: Uforpligtende men morsom engelsk roman

”Du må aldrig glemme mig” er underholdende humor. Pr-foto
Historien om risikoen ved at være kæreste med en komiker på et tidspunkt, hvor alt går galt.

Bøger: ”Du må aldrig glemme mig” er titlen på skotske Mhairi McFarlanes seneste roman. Den er en fornøjelse. Der er ikke tale om stor, dybsindig litteratur, men om en uforpligtende, morsom fortælling. Rigtig ferielæsning.

Vi møder Georgina Horspools i en uge, hvor alt går galt. Hun bliver fyret fra sit job på den mest elendige restaurant i Sheffield. For at komme sig over fyringen tager Georgina på uanmeldt besøg hos kæresten, der er en halvkendt standup-komiker. Hun finder ham i sengen med en anden og vælger at slå op, og styrter så byen rundt for at finde et nyt job. Det lykkes.

Og så viser det sig, at den nye chef er hendes gamle skolekæreste, hendes livs kærlighed - dengang. Hun har ikke set ham siden skolens afslutningsfest.

Annonce

Gammel kærlighed

Og så - mens Georgina går og spekulerer på, om det er rigtigt det der med, at gammel kærlighed aldrig ruster - begynder ekskæresten, standup-komikeren, at bruge detaljer fra deres forliste forhold i sine shows. Georgina morer sig ikke helt så meget som det øvrige publikum. Men livet går videre - og måske mod bedre tider.

Mhairi McFarlane er født i Skotland I 1976. Hun studerede engelsk på University of Manchester og har arbejdet som journalist, til hun i 2012 udgav sin første roman, ”Findes der en, findes der flere”. Den seneste roman er hendes femte - og sammen med den første også de bedste.

Mhairi McFarlane

”Du må aldrig glemme mig”

Fire stjerner ****

432 sider, Harper Collins Nordic

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce