Annonce
Randers

Boligmarked kan eksplodere: Ejendomsmægler efterlyser byggegrunde

Byggeriet boomer for øjeblikket i Randers Kommune. Ejendomsmægler John Frandsen forudser, at der allerede om to år kan komme til at mangle byggegrunde ligesom denne på Finhvalen i Romalt. Arkivfoto: Lars Rasborg

Boligmarkedet i Randers bevæger sig fremad med ekspresfart, og derfor efterlyser ejendomsmægler John Frandsen lokale byggegrunde. Ifølge ham vil der indenfor to år ikke være nok grunde i byen, og derfor opfordrer han kommunen til at udstykke flere hurtigst muligt.

Annonce

RANDERS: Randers Kommune bør inden længe finde ud af, hvor der kan udstykkes nye byggegrunde i byen.

Det mener ejendomsmægler John Frandsen.

Ifølge ham er der nemlig så godt gang i nybyggeriet, at der allerede indenfor en periode på to år kan blive mangel på byggegrunde i Randers.

- Det er ekstremt vigtigt, at kommunen har fokus på at sørge for, at der grunde, der kan bygges nyt på. For der er kæmpe efterspørgsel lige nu, og om et år eller to vil der formentligt ikke være nok byggegrunde til at imødekomme efterspørgslen, siger John Frandsen.

Derfor opfordrer han Randers Kommune til allerede nu at gå i gang med at planlægge, hvor nye byggegrunde kan udstykkes.

- Det kan sagtens tage et år for kommunen at lave en ny lokalplan, så derfor vil det være godt, hvis man allerede nu begynder at planlægge, hvor de nye byggegrunde kan udstykkes, siger John Frandsen.

Ejendomsmægler John Frandsen opfordrer Randers Kommune til at begynde at planlægge allerede nu, hvor fremtidige byggegrunde i kommunen kan udstykkes. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Ældre folk i nye huse

John Frandsen peger på, at byggeboomet til dels skyldes ældre menneskers lyst til at flytte i nye, vedligeholdelsesfrie rækkehuse.

- Det er typisk folk på 70 plus, som gerne vil videre fra deres huse fra 1970'erne og 1980'erne for at flytte over i et nyt rækkehus, der er vedligeholdelsesfrit. De tilhører en kæmpestor årgang, og det er en af grundene til, at der er så stor efterspørgsel på nye rækkehuse i de her år, siger John Frandsen.

Tendensen med at folk gerne vil flytte i nye, vedligeholdelsesfri huse, kan indehaver af Nybolig Kronjylland, Thomas Vandfoss, godt genkende. Han er dog ikke helt så bekymret for, at der kommer til at mangle byggegrunde i Randers indenfor de næste par år.

- Der er ingen tvivl om, at der er rigtig godt gang i nybyggeriet i øjeblikket. Men umiddelbart tænker jeg, at man er godt dækket ind med de byggegrunde, der allerede er i kommunen. Jeg tror ikke, vi kommer til at mangle grunde indenfor to år, siger han.

Formand for miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), er fuldt opmærksom på den store lyst til at bygge nyt i kommunen. Han tvivler dog på, at der allerede indenfor to år kommer til at mangle byggegrunde. Arkivfoto: Morten Lee
Annonce

Nye grunde i Kærseren

John Frandsen mener derimod, at der kan blive behov for op mod 1000 nye byggegrunde i Randers over de næste par år.

- Jeg vurderer, at der er et stort efterslæb for de sidste otte-ni år, hvor der ikke rigtig er blevet bygget nyt. Og så er der bare intet negativt at sige om boligmarkedet for øjeblikket. Renten er historisk lav, og rigtig mange unge mennesker har en stor opsparing, de gerne vil realisere i et hus, siger ejendomsmægleren.

Han nævner blandt andet Nordbyen, Helsted, Hornbæk, og Vorup som områder, hvor det vil være oplagt at udstykke nye byggegrunde.

- Der er også grunden, hvor Kærsmindebadet ligger. Hvis det blev lavet om til byggegrunde, vil det være et af de mest attraktive steder i hele byen. Det ligger centralt i forhold til bylivet, motorvejen, busser og tog, siger John Frandsen, der anslår, at der ville kunne udstykkes 50-100 byggegrunde på Kærsmindebadets grund.

Derudover nævner han, at det politiske initiativ "Byen til Vandet" vil kunne udnyttes til at sælge boliger med søkig.

- Folk går rigtigt meget op i udsigt, når de skal købe deres bolig, så et hus helt ned til vandet vil helt sikkert være meget attraktivt, siger John Frandsen.

Annonce

Kommunen er opmærksom

Formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), fortæller, at byrådet fuldt ud er opmærksom på behovet for byggegrunde i Randers.

- Indtil videre er der jo byggegrunde nok i byen, men selvfølgelig er vi opmærksomme på, at der skal smedes, mens jernet er varmt. Der har været stor aktivitet i byggesagsafdelingen på det sidste, så vi er fuldt ud klar over, at der er gang i byggeriet, siger Frank Nørgaard.

Han fortæller, at byrådet til efteråret skal stemme om en ny lokalplan for Kærsmindebadet, der netop går ud på at udstykke området til byggegrunde.

- Derudover er der hele området ved Munkdrup, hvor jeg tvivler på, vi løber tør for byggegrunde indenfor to år. Man skal selvfølgelig have lov til at være optimist, og det vil jo være rigtig fint, hvis det skete, men jeg tvivler stadig på det. På længere sigt kan det selvfølgelig godt begynde at knibe, og så skal vi naturligvis have fundet en løsning på det, når den tid er, siger Frank Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce