Annonce
Østjylland

Boligpriser fortsætter himmelflugt i Aarhus mens resten af landet dykker

Det kan være en fordel at sælge sit hus nu, da huspriserne er steget det seneste år i Aarhus. Det gælder også priserne på ejerlejligheder. Foto: Axel Schütt
Række- og parcelhuse er steget med 5,6 procent i Aarhus på et år. Ejerlejligheder i Aarhus er også steget, mens andre storbyer i landet oplever fald eller mindre stigninger.

AARHUS: Århusianske boligejere kan godt finde sommersmilet frem.

Nye kvartalstal viser, at de århusianske række- og parcelhuse og ejerligheder i den grad stiger. Tal for første kvartal 2019 fra Finans Danmark fortæller, at priserne på række- og parcelhuse i Aarhus er steget med 5,6 procent, og at ejerlejlighederne i Aarhus er steget med 2,1 procent i løbet af et år, når man sammenligner med priserne fra første kvartal 2018.

Aarhus’ positive udvikling betyder, at Smilets By er godt over gennemsnittet for resten af landet, som ligger på en stigning på en procent i forhold til første kvartal 2018 - for både række- og parcelhuse samt ejerlejligheder.

Sammenligner man boligprisstigningerne i Aarhus fra 2018-2019 med de stigninger, Aarhus bød på fra 2017-2018, er stigningerne næsten dobbelt så høje som 2018-2019. I 2017-2018 oplevede Aarhus stigninger på 1,1 procent på ejerlejligheder og 3,4 procent på husene.

Aarhus rykker fra andre byer

Mens boligpriserne fortsætter op, er andre storbyer rundt omkring i landet begyndt at se en stagnering eller et mindre fald i boligpriser.

Kigger man på Jylland, har Aalborg oplevet et fald på 6,6 procent i lejlighedspriser og en mindre stigning på 0,8 procent i række- og parcelhuse. I Herning er række- og parcelhuspriserne faldet med 6,2 procent og lejlighedspriser med 5 procent. Vender man blikket mod København, ser man også her et fald i boligpriserne. Række- og parcelhusene er faldet med 1,1 procent i pris fra 2018 til 2019 og lejligheder er faldet med 0,9 procent i pris i forhold til sidste år.

- Udviklingen på boligpriser i Aarhus er egentligt bemærkelsesværdig. I de fleste større byer i resten af landet oplevede man i 2017-2018 en langt mindre stigning i boligpriser i forhold til de foregående år, siger Sebastian Beres fra ejendomsmæglerfirmaet Brikk.

- Mens denne nedadgående tendens er fortsat i de fleste større byer i 2018-2019, hvor priserne er stagnerende, eller hvor man har oplevet små fald, har Aarhus altså set en vækst på næsten 100 procent i forhold til sidste år i boligprisstigninger. Mange havde forudset, at udviklingen i Aarhus ville følge samme tendens som København, men det er altså ikke sket. Det var også forudset, at de mange nybyggerier ville presse priserne på ældre boliger ned, men det virker heller ikke til at være sket. Mange, i både Danmark og udlandet, har fået øjnene op for, hvor attraktiv Aarhus er. Det forhold kan være med til at fastholde lignende prisstigninger ind i 2020 også, siger Sebastian Brikk.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce