Annoncørbetalt indhold

Boligsalg: Det kan en ejendomsmægler hjælpe dig med

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det kan være en stor mundfuld at sælge en bolig. Der er mange dokumenter, processer og endda faldgruber at holde styr på som sælger, og hvis du ikke har erfaring med det, kan det hurtigt blive en omfattende affære. Løsningen er en ejendomsmægler, der hjælper dig med at få solgt din bolig gnidningsfrit.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Paulun Bolig. Hvis du er ude efter at sætte din bolig til salg i København – eller hvis du måske leder efter en bolig i københavnsområdet, så du har brug for køberrådgivning – er Paulun et godt valg for dig. Paulun er en ejendomsmægler med flere års erfaring, som vægter dialog og tæt kontakt mellem ejendomsmægler og sælger højt gennem hele processen.

Annonce

Men hvordan er det så helt præcist, din ejendomsmægler kan hjælpe dig med at gøre salget af din bolig nemmere? Det kommer vi ind på herunder, hvor vi gennemgår 4 gode grunde til at vælge en ejendomsmægler til dit boligsalg.

1)   Boligen salgsvurderes for dig

Det første, din ejendomsmægler hjælper dig med, er at vurdere din bolig. Salgsvurderingen tager udgangspunkt i blandt andet boligens tilstand, kvadratmeter, eventuelle forbedringer foretaget i boligen og hvordan salgsprisen generelt ligger i dit område.

Du afstemmer også sammen med ejendomsmægleren, hvilke forventninger du har til forløbet – hvor meget håber du på, boligen vurderes til, hvordan forventer du, at salgsprocessen foregår, etc. På baggrund af det og også med udgangspunkt i blandt andet eventuelle pantebreve og en oversigt over restgælden i boligen, hjælper din ejendomsmægler dig med at sætte den rigtige pris, så du hverken sælger din bolig til en for lav pris eller går glip af et salg, fordi prisen er for høj.

2)   Rådgivning til at gøre boligen klar til fremvisning og salg

Det kan også have meget at sige for salget og salgsvurderingen, hvordan din bolig tager sig ud både på billeder til salgsopstillingen og til fremvisninger. Derfor kan din ejendomsmægler også rådgive dig til at gøre den helt salgsklar – for eksempel med tips til at rydde godt og grundigt ud både indenfor og udenfor, og friske vægge, sokler, vinduer eller andet op med rengøring, maling og lignende.

Herefter står din ejendomsmægler normalt for at vise boligen frem til salg. Du skal bare sørge for at være væk, når der er fremvisning eller åbent hus, og at huset er klart og præsentabelt for dine fremtidige købere – og så klarer ejendomsmægleren resten.

3)   Fuld valuta for pengene med en nem salgsproces

Som vi kommer ind på længere nede, er din ejendomsmægler med inde over mange ting i salgsprocessen fra start til slut, hvis det er den model, du vælger. For der er mange måder at gøre det på – du kan for eksempel vælge at få en salgsvurdering hos en ejendomsmægler og så klare resten selv, men du kan også tage den nemme løsning: få en ejendomsmægler til at klare det hele, så du ikke skal tænke over andet end det snarlige salg og din næste bolig.

Men noget af det, der kan afholde sælgere fra at vælge en ejendomsmægler, er omkostningerne. Blandt andet skal ejendomsmægleren have et rådgivningshonorar, og så er der markedsføringsbidrag og omkostninger ved de forskellige dokumenter og udgifter til rapporter som elinstallations- og tilstandsrapporten.

Det er dog vigtigt at overveje, hvad du får ud af de omkostninger, du har til din ejendomsmægler. Opvejes omkostningerne af den hjælp og rådgivning, du får gennem hele forløbet? Og den tid du slipper for at sætte dig ind i juridiske dokumenter og regler for boligsalg? Mange sælgere vil sige ja, og hvis du er en af dem, er næste skridt blot at finde den rigtige ejendomsmægler – du skal nok få fuld valuta for dine penge.

4)   Hjælp fra start til slut – også efter køber er fundet

Hvis du spørger dig selv, om ejendomsmæglerens job er slut, når der er fundet en køber, kan du være helt rolig. Alt efter hvad der er inkluderet i din aftale med din ejendomsmægler, får du nemlig hjælp, til boligen overdrages til køberne. Du kan altså godt slippe for at skulle stå med det fulde ansvar på noget tidspunkt i salgsprocessen.

Først og fremmest udarbejder din ejendomsmægler en købsaftale, som I kan gennemgå sammen. Så skal både du og køber underskrive aftalen, og herefter går du ind i berigtigelsesfasen. Det er her, du sikrer, at du modtager pengene for salget, og samtidig får køber overdraget ejendomsretten og skødet oprettes og tinglyses. Når alt det er klaret – med hjælp fra din ejendomsmægler og eventuelt en advokat – er du stort set klar til at begynde dit nye boligeventyr et nyt sted.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.