Annonce
Østjylland

Bollesen, bundlinjer og bløde værdier

Ole Bollesen er Socialdemokratiets bud på en borgmester i Syddjurs. Pressefoto

Socialdemokraten Ole Bollesen vil lægge en mere menneskelig stil for dagen som borgmester end den, Claus Wistoft har stået for de seneste fire år.

SYDDJURS: Ole Bollesen, den socialdemokratiske spidskandidat, håber at kunne afløse venstremanden Claus Wistoft som borgmester i Syddjurs. Giver vælgerne ham mandat til den manøvre, forudser han lidt af et stilskifte på topposten.

- Jeg synes, Claus Wistoft har været en god borgmester, men som borgmester vil jeg lægge mere vægt på det menneskelige og bløde værdier, end Claus Wistoft har gjort, siger Ole Bollesen.

Han medgiver, at Claus Wistoft formentlig også vil betegne sig selv som menneskelig. Men de to er ret forskellige, mener Ole Bollesen.

- Claus er mere forretningsmanden, der fokuserer på den økonomiske bundlinje. For mig er der også andre bundlinjer, der tæller - blandt andet den miljømæssige.

De seneste par valg har konstitueringerne i Syddjurs overgået al form for fantasi. Det skal undgås denne gang, påpeger Ole Bollesen.

- Jeg har mødt nye kandidater fra de forskellige partier, som alle er indstillet på samarbejde, så det er et godt tegn. Jeg synes, at vi i denne periode har haft et godt samarbejde i byrådet og talt ordentligt sammen, siger han.

Jeg synes, Claus Wistoft har været en god borgmester, men som borgmester vil jeg lægge mere vægt på det menneskelige og bløde værdier, end Claus Wistoft har gjort.

Ole Bollesen (S), spidskandidat, Syddjurs

Tre skarpe

Hvilken sag bliver den vigtigste i næste valgperiode?- Vi har to vigtige sager, som vi vil fokusere på i næste periode. Den første er borgerinddragelse. Vi er nødt til at inddrage borgerne langt mere aktivt i vores beslutninger. Vi skal helt anderledes og på et tidligt tidspunkt lytte til borgernes mening - og diskutere dette med borgerne. Ellers dør demokratiet, og politikerleden vil fortsætte. Den anden er bæredygtighed. Vi vil arbejde målrettet på at gøre Syddjurs til en bæredygtig kommune. Mange små tiltag både offentlige og private, og både med bygninger, transport og natur, skal gøre vores kommune mere bæredygtig.

Hvem peger du på som borgmester i næste valgperiode?

- Da jeg selv er borgmesterkandidat fra et af de største partier, må det blive mig selv.

Hvem vil du stemme på, hvis du ikke kan stemme på en fra dit eget parti?

- Jeg forstår vist ikke spørgsmålet.

Kunne have været skidesure

Lige efter seneste valg tegnede det til, at socialdemokraten Jesper Mathiesen skulle være borgmester, men det flertal forsvandt, da Venstre brød konstitueringsaftalen fra valgnatten.

- Vi kunne godt på den baggrund have lænet os tilbage og været skidesure, men det har vi ikke gjort. Vi har været konstruktive og er gået efter resultater. Det har Claus Wistoft også kvitteret for, siger Ole Bollesen.

Der er flere områder, som Ole Bollesen og Socialdemokratiet vil sætte yderligere fokus på de kommende fire år. Der er børn og ældre.

- Vi skal fordele pengene rigtigt mellem børn og ældre, siger Ole Bollesen og lader forstå, at det gør man også i dag.

Derudover skal Syddjurs få mere ud af sit potentiale inden for turisme. Han ser gerne mere sammenspil mellem kultur og turisme.

- Der er et stort potentiale for turisme i Syddjurs, og det skal vi blive bedre til at udnytte. Turismen skal ikke kun komme til udtryk 14 dage i hovedgaden i Ebeltoft, siger Ole Bollesen.

Valgets spidser

Frem til byrådsvalget tager vi en snak med spidskandidaterne i Syddjurs - i dag Socialdemokratiets Ole Bollesen.

De stiller op

Ole Bollesen

Christian Haubuf

Michael Stegger Jensen

Anders Peter Arthur Rasmussen

Niels Gyldenlund Mikkelsen

Erling Mikkelsen

Michael Aakjær

Kirsten Frederiksen

Hans Christian Baltzer

Jan Fischer

Michael Nielsen

Ole S. Hansen

Anita Søholm

Blå bog

Ole Bollesen, spidskandidat for Socialdemokratiet, 67 år, bor på Mols Er uddannet gymnasielærer med fagene historie, idræt og kommunikation. Er i dag udvalgsformand for sundhed, ældre og socialområdet. Har siddet i byrådet siden Syddjurs Kommunes begyndelse

Gift med Tine, har tre voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Voldsom brand har sprængt køkkenrude og brændt gavl: - Der har været gasflasker og benzin derinde

Annonce