Annonce
Randers

Bombardier sætter hele fabrikken til salg

Ejendommen i Randers er sat til salg ved ejendomsmægler EDC

Togproducenten Bombardier Transportation Denmark A/S har sat sin centralt beliggende ejendom i Randers til salg med hjælp fra EDC Poul Erik Bech Erhverv. Dette sker som en naturlig konsekvens af, at Bombardier har valgt at afvikle samtlige aktiviteter i Randers.

"Vi må konstatere, at der ikke er et marked for de ydelser, vi tilbyder, på det danske marked. Der er ikke togforretning i Danmark og har ikke været det i mange år. Sidste år nedlagde vi vores produktion i Randers, og nu fortsætter virksomheden med cirka 70 medarbejdere, især ingeniører, fra vores adresse i Hvidovre," siger adm. direktør Peter Sonne, Bombardier Transportation Denmark A/S.

Bombardier Transportation Denmark søger nu grunden og alle bygningerne solgt som en samlet pakke. Grunden er på 22 hektar og frembyder fremragende byudviklingsmuligheder til den fremtidige ejer. Betydelige dele af de 62.000 kvm bygninger er velfungerende højloftede produktions- og lagerfaciliteter, og en del er i dag lejet ud til større virksomheder som DSB og, KSM Industry ApS og Aalsrode Maskinfabrik A/S.

Annonce

Ejendommen i Randers har en attraktiv beliggenhed, umiddelbart øst for bykernen, tæt ved fjorden. Siden 1896 har stedet dannet ramme om vognfabrikken Scandia, hvor hundredevis af arbejdere har arbejdet med fremstilling af materiel til togindustrien. Ikke alene har virksomheden været en væsentlig lokal arbejdsplads med over 1.200 ansatte i storhedstiden. Vognfabrikken har også gennem mere end 100 år haft national betydning som leverandør af tog til DSB, heriblandt IC3-togene.

"Det er med vemod, at vi har besluttet at sælge den historiske grund. Randers Kommune har gennem hele forløbet været både erhvervsvenlig og proaktiv i forsøget på at skabe de bedste betingelser for os. Men når der ikke er et marked for tog- produktion og vedligehold i Danmark, går det ikke i længden," siger Peter Sonne, Bombardier.

Der har på det seneste været en del konkret interesse for de tomme fabrikshaller på ejendommen, både fra lokale og udenbys virksomheder. Det forventes derfor, at der inden for en kortere periode vil blive udlejet yderligere bygninger og lokaler. Med grundens centrale placering i Randers vil dele af den med fordel på langt sigt kunne udvikles til både bolig- og detailhandelsbebyggelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce