Annonce
Sport

Bonde omfavner vestjysk håndboldmekka: Fyldte tribuner, fans i brugsen og drømmen om DM-guld

Christoffer Bonde er født og opvokset i Randers, men i sommer tog håndboldkarrieren ham videre fra Kronjylland. Den 22-årige keeper er flyttet til Skjern i Vestjylland. Foto: Johan Gadegaard
Karrieren begyndte i Hornbæk Hallen, men Christoffer Bonde har for længst forladt de små forstadshaller. Den 22-årige keeper er landet i den vestjyske håndboldby Skjern, hvor han toppræsterer i landets største arenaer, bliver genkendt på gaden og drømmer om DM-guld.

Håndbold: Der ligger et mesterstykke bag.

Overgangen fra ungdommen til senior er brolagt med udfordringer. Et dyk i præstationerne overgår de fleste. Christoffer Bonde er bare undtagelsen.

For den 22-årige keeper, der er født og opvokset i Randers, har vejen til toppen af den danske håndboldliga været én lang optur. I hvert fald på det personlige plan.

Annonce

Jeg bliver pissestolt, hvis det en dag kommer, men jeg ved også, at man skal være ekstraordinær god for at komme på landsholdet.

Christoffer Bonde, Skjern Håndbold

Det var selvfølgelig ikke efter bogen, at han missede ligaoprykning på målstregen med Randers HH, da de var på landkortet, og han havde også gerne set sin afslutning i Aarhus i en anden udgang end konkurs. Samme skæbne, som overgik Randers HH to år efter Bondes skifte til Aarhus Håndbold.

Fra talent til profil

Som blot 19-årig indledte han tre sæsoner i den østjyske hovedstad. En tretrinsraket, hvor tingene kulminerede for Bonde, som tiden gik.

- I den første sæson var jeg et talent, i sæson to kom gennembruddet og tredje sæson, var jeg en profil, opsummerer han selv sin tid i Aarhus Håndbold.

Blå bog

Navn: Christoffer Hoffmann Bonde.

Født: 5. januar 1999 (22 år), Randers.

Position: Målmand.

Nuværende klub: Skjern Håndbold. Han har kontrakt indtil sommeren 2025. Han forlængede med den vestjyske klub i slutningen af november.

Tidligere klubber: Hornbæk SF, Vorup FB, Randers DH, Randers HH, Aarhus Håndbold.

Studie/job: Er student fra STX i Randers, men for nuværende står den hverken på studie eller job ved siden af håndbolden.

Han indledte i lære under rutinerede Jens Fredsgaard, og han endte med at vippe læremesteren af pinden i en bragende succes.

I den sidste sæson stod han med ligaens højeste redningsprocent, og præstationerne blev bemærket. Ikke blot af topklubberne i Danmark, men også udlandet henvendte sig til Bonde-lejren.

- Der var mange sjove adresser, der ønskede min underskrift, men jeg er lykkelig for, at jeg valgte Skjern Håndbold, fortæller Christoffer Bonde.

Annonce

I ét med byen

Ved et møde i sommer var det Skjern Håndbolds sportschef, Thomas Klitgaard, og daværende cheftræner Claus Hansen, der plantede den helt rigtige mavefornemmelse i Randers-drengen.

Christoffer Bonde husker, at han kun lige nåede ud af mødelokalet, inden han forsikrede sin agent om, at de var det rigtige sted.

- Nogle ville måske mene, at jeg havde bedre tilbud, men det synes jeg ikke selv. Der er ingen tvivl om, at Skjern Håndbold er i top 3 over professionelt setup i ligaen. Intet er overladt til tilfældighederne, fortæller Christoffer Bonde om det vestjyske håndboldmekka, der er blevet et synonym for den vestjyske stationsby.

Knap 8.000 mennesker har bopæl i Skjern, og når byens håndbolddrenge løber på banen, er det oftest for udsolgte tribuner i Skjern Bank Arena. 2.800 stimler sammen.

- Jeg har følt mig hjemme fra dag et. Jeg elsker at spille på vores hjemmebane, og jeg fornemmer også, at fansene kan lide mig. Der er familiefølelse, og hele spillertruppen er tæt på byen. I Aarhus vidste ingen, hvem jeg var, men her kan jeg ikke gå ned i SuperBrugsen, uden der er nogle, som gerne vil snakke. Det er fantastisk at mærke hele byens opbakning. Det tror jeg ikke, at man kan opleve andre steder i Danmark, siger Christoffer Bonde.

Annonce

Socialt ansvar

Det kronjyske keepertalent er blevet plantet i en af klubbens lejligheder i byens centrum med fire holdkammerater og byens lokale pengeinstitut, Skjern Bank, som naboer.

Ifølge Christoffer Bonde er lejlighedskomplekset et af mange eksempler på, at klubben ved, hvad det sociale aspekt betyder for præstationerne på banen.

Christoffer Bonde bor i en lejlighed klods op af flere holdkammerater fra klubben. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg har på intet tidspunkt følt mig alene i Skjern Håndbold, fastslår Bonde, der bor omkring Robin Haug, Alfred Jönsson, Oliver Norlyk og Jonathan Würtz, som er jævnaldrende holdkammerater.

Annonce

Guld-drømme

Fællesskabsfølelsen er unik, men forventningerne til byens håndboldstolthed er også derefter.

Byen, klubben og fansene vil spille om titler, og få dage før Bondes sæsondebut i grønt blev han måske manden med det største pres i hele Skjern-truppen.

Målmandskollegaen Robin Haug overrev det forreste korsbånd i venstre knæ få dage før sæsonstarten.

- Først og fremmest var jeg knust på Robins vegne, og dernæst mærkede jeg presset. Specielt i de første kampe, for der kunne jeg ikke blive skiftet ud. Nu har vi fået Anton Hagvall ind som afløser, men jeg tror faktisk, at presset kun har skubbet mig i den rigtige retning. Der har været et par udfald, men det sker for alle, fortæller Christoffer Bonde.

Christoffer Bonde har ikke ladet det gå ubemærket hen, at han er landet i Skjern Håndbold. Aktuelt står han med ligaens højeste redningsprocent på 35,1. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Han lægger ikke skjul på, at han er rejst til Vestjylland med et håb om at tilføje en guldmedalje til karrierens meritter.

- Det kunne være sjovt at stå øverst på skamlen, og jeg tror bestemt også på muligheden. Jeg er med på, at der er stærke konkurrenter, men vi har også store profiler på vores hold. På dagen kan vi slå alle, fortæller Christoffer Bonde.

Annonce

Stræber efter Tyskland

I slutningen af november lagde han yderligere to år på sin kontrakt i Skjern Håndbold. Efter blot 13 kampe i grønt ønskede klubben at polstre aftalen med det kronjyske målmandstalent, men forløber karriereplanen som forventet, er han også kun på et længere visit i Vestjylland.

Den tyske Bundesliga, bedre kendt som verden hårdeste håndboldliga, lyder som et godt match i Skjern-keeperens ører.

- Den tyske Bundesliga er vel håndboldens svar på fodboldens Premier League. Det er en enorm udfordring, som jeg altid har haft et ønske om at prøve. Men nu starter jeg med at vinde noget med Skjern Håndbold, så må vi se, fortæller Christoffer Bonde, der har repræsenteret danske ungdomslandshold, men han har endnu ikke været med hos de store drenge.

Hvor Nicklas Landin er kongen. Hvor Jannick Green og Kevin Møller supplerer i verdensklasse. Hvor Emil Nielsen står klar til at overtage tronen.

- Landsholdet er en drøm, som jeg håber, at alle håndboldspillere har, for ellers er man ikke ambitiøs nok. Men når man er målmand i Danmark, er konkurrencen verdens hårdeste, og derfor er det ikke noget, jeg går og tænker over. Jeg bliver pissestolt, hvis det en dag kommer, men jeg ved også, at man skal være ekstraordinær god for at komme på landsholdet, fortæller Christoffer Bonde.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce