Annonce
Norddjurs

Boom i det kommunale grundsalg: 2018 blev et rekordår

Blandt de kommunalt ejede grunde, som Norddjurs Kommune har solgt i løbet af 2018 er Kalorievej 9. Grunden, der i mange år har været hjemsted for det nu tidligere affaldsforbrændingsanlæg i Grenaa er blevet solgt til den lokale vognmand Gert Svith. Arkivfoto
I det seneste år har Norddjurs Kommune kæmpet med en dårlig økonomi og deraf negativ omtale i medierne. Alligevel lykkedes det i 2018 kommunen at tjene flere penge på jordsalg end nogensinde før. Og 2019 kommer til at følge trop, lyder meldingen.

Norddjurs: Der er ikke noget at sige til, at 2018 på mange måder vil blive husket som et gedigent rædselsår blandt både borgere og politikere i Norddjurs Kommune.

Med besparelser for 115 millioner kroner, ansættelses- og anlægsstop, en rådhusbrand, en plejehjemsbrand massefyringer og ikke mindst markante serviceforringelser for særligt børn og ældre har det for mange været svært at holde dampen oppe og blive ved med at tro på snarlig fremgang.

Men selv i de mørkeste tider er der lyspunkter at finde, hvis bare man kigger efter. Også i Norddjurs.

Det gør sig i hvert fald gældende i Norddjurs Kommunes bolig- og byggeriafdeling, hvor 2018 har budt på mere travlhed end sædvanligt. Det fortæller jurist Rune Hellegaard Christensen, der er ansvarlig for kommunens grundsalg.

- På trods af kommunens økonomi, så ser vi altså en positiv udvikling inden for det kommunale grundsalg. Vi har solgt rekordmange grunde i 2018, og det er jo dejligt, siger han.

Tidligere års grundsalg i Norddjurs Kommune

I 2018 blev der solgt kommunale småarealer, erhvervsgrunde og byggegrunde for knap 8,2 millioner kroner, hvilket er rekord i kommunen. Her kan du se, hvor store beløb kommunale grundsalg har indbragt i den foregående år.

2017: 2,9 millioner kroner.

2016: 6,5 millioner kroner.

2015: 1,5 millioner kroner.

2014: 3,0 millioner kroner.

2013: 2,8 millioner kroner.

Kilde: Norddjurs Kommune

Fra 2,9 til 8,2 millioner

En oversigt over alle kommunens gennemførte grundsalg i 2018 viser, at både salget af småarealer, erhvervsgrunde og byggegrunde til boliger i Norddjurs Kommune er væsentlig højere, end det har været tilfældet i de foregående år.

Hele 21 grundsalg, er det blevet til. Til sammen har de givet kommunen en indtjening på knap 8,2 millioner kroner inklusive moms. Og det må siges at være væsentlig mere end de 2,9 millioner kroner, som der eksempelvis blev solgt grunde for i 2017.

- Vi har solgt lidt af det hele. Både grunde til erhverv, parceller og private. Men jeg synes generelt, det ser ud til, at interessen for vores erhvervsgrunde er større, end den har været tidligere, siger Rune Hellegaard Christensen.

Blandt de erhvervsgrunde, som Norddjurs Kommune har solgt i 2018, kan blandt andre nævnes Hesselvang 7 ved Grenaa, hvor discountbyggemarkedet Jem & Fix inden længe åbner ny butik. Herudover har kommunen også solgt to erhvervsgrunde på Tempovej samt Kalorievej i Grenaa til vognmanden Gert Svith.

Afviser udsalgspriser

Rune Hellegaard Christensen har ikke nogen nærmere forklaring på, hvorfor det kommunale grundsalg i Norddjurs er mere end fordoblet i forhold til 2017.

Ifølge juristen er priserne, betingelserne og vilkårene de samme, som de hele tiden har været. Derfor kan den stigende interesse for erhvervs- og byggegrunde i Norddjurs altså ikke forklares med, at Norddjurs Kommune skulle være begyndt at sælge ud til ingen penge for at skaffe flere midler til den trængte kommunekasse.

- Det har jo været billigt at købe grunde i Norddjurs i mange år. Derfor har vi faktisk svært ved at forklare på, hvorfor salget er steget så meget. Bortset fra, at vi i 2018 har fået mere fokus på markedsføringen af de grunde, vi har til salg, siger han.

Den ansvarlige for grundsalgene i Norddjurs Kommune kan da også allerede nu se frem til, at 2019 vil byde på endnu et rekordår.

2019 bliver endnu bedre

Selvom kommunens resultat for solgte grunde i Norddjurs i 2018 er en rekord i forhold til tidligere år, så står det allerede nu klart, at grundsalget i 2019 kommer til at byde på en endnu højere rekord.

Det står klart, efter Norddjurs Kommune i begyndelsen af året solgte 102 hektar landbrugsjord ved Gl. Estrup til staten for 17,1 millioner kroner.

- Det salg gør, at indtjeningen fra 2019 allerede nu har slået rekorden fra 2018. Men bortset fra det store grundsalg ved Gl. Estrup oplever vi altså, at den positive tendens med stor interesse for vores erhvervs- og byggegrunde er fortsat ind i 2019, lyder det fra Rune Hellegaard Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce