Annonce
Østjylland

Bankede pæle i jorden midt om natten: Kommunen havde givet grønt lys

Piloteringen begyndte omkring midnat, og kunne høres i det meste af Aarhus. Foto: Axel Schütt
En lang række borgere kontaktede natten til torsdag politiet, fordi en pilotering pludselig gik i gang omkring midnat.

AARHUS: Mellem midnat og klokken tre, natten til torsdag, fik Østjyllands Politi omkring 20 henvendelser fra borgere i det meste af det centrale Aarhus, der var generet af pilotering på østhavnen i forbindelse med byggeriet af den nye færgeterminal.

Både på Trøjborg og Frederiksbjerg kunne bankelydene høres, og derfor valgte Østjyllands Politi at køre ned på havnen, fortæller kommunikationsrådgiver Janni Lundager.

- Vi kørte derned og fik kontakt til en repræsentant for den entreprenør, der står for det. De sagde, at de havde fået tilladelse til at pilotere om natten, fordi de ikke kan gøre det om dagen på grund af Molslinjen, fortæller hun.

Hos Aarhus Kommune bekræfter afdelingschef Anders Maltha Rasmussen, at der var givet tilladelse til, at entreprenøren, MT Højgaard, kunne pilotere om natten. Men det er der en god grund til, siger han.

- Vi havde givet tilladelse til det, dels fordi der ikke har været problemer med støj fra pilotering før, og dels fordi der er over to kilometer til nærmeste beboelse. Det kom helt bag på os, at det larmede så meget.

I skrivende stund har det ikke været muligt at få en forklaring på, hvorfor det pludseligt begyndte at støje. Men ifølge Anders Maltha Rasmussen har kommunen allerede taget konsekvensen for det.

- Fremover bliver der ingen pilotering om natten, heller ikke på det her projekt, siger afdelingschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce