Annonce
Mariagerfjord

Borgere på integration kommer godt ud på arbejdsmarkedet

Vaskeri- og rengøringschef Hanne Carstensen og medarbejder Halima Mahamed Mahamood, Sødisbakke. Pressefoto
Det går godt for borgere på integration at komme ud på arbejdsmarkedet i Mariagerfjord Kommune.
Annonce

MARIAGERFJORD: Siden januar er 47 borgere på integration lykkedes med at komme i arbejde eller uddannelse. Antal ledige borgere på integration er dermed faldet til 84 i Mariagerfjord. Et resultat som følger udviklingen på landsplan, men som generelt placerer sig bedre end udviklingen i Nordjylland.


Det har betydet rigtig meget for min selvtillid og min livskvalitet at få et arbejde, så jeg kan forsørge mig selv og min datter og ikke længere være afhængig af hjælp fra kommunen.

Halima Mahamed Mahamood.


To af de borgere på integration, som har mærket glæden ved at blive integreret på det danske arbejdsmarked, er Halima Mahamed Mahamood og Yavar Rostami Sarzamleh, som begge kom til Danmark som flygtninge i 2017 fra henholdsvis Somalia og Iran.

Siden ankomsten til Mariagerfjord Kommune har de arbejdet målrettet på at blive bedre til det danske sprog og gennem praktikker at opøve kompetencer til at kunne varetage et job inden for rengørings- og maskinbranchen. Indsatsen har båret frugt, og både Halima og Yavar er blevet fastansat hos henholdsvis Sødisbakke og Hadsund Maskinteknik.

- Det har betydet rigtig meget for min selvtillid og min livskvalitet at få et arbejde, så jeg kan forsørge mig selv og min datter og ikke længere være afhængig af hjælp fra kommunen. Jeg er blevet bedre til dansk, jeg forstår den danske kultur bedre og kan ikke mindst give min datter oplevelser, siger Halima Mahamed Mahamood.

Virksomhederne spiller en nøglerolle for en succesfuld integration

- Erhvervslivet spiller en afgørende rolle i at få borgere på integration ind på det danske arbejdsmarked og er en vigtig partner, når de skal integreres i det danske samfund, siger formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse, Edin Hajder.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce