Annonce
Favrskov

Borgergruppe fra Laurbjerg skriver brev til julemanden: - Vi har været artige og tålmodige

Laurbjergs håb for et trinbræt har haft noget af en rutchetur det seneste efteråd. I sidste uge åbnede transportministeren igen døren på klem. Det har skabt grundlag for en apolitisk borgergruppe i landsbyen. Arkivfoto: Annelene Petersen
En borgergruppe fra Laurbjerg er gået til kamp for deres trinbræt, efter landspolitikerne først på efteråret løb fra deres løfte. Nu håber de, at kommunen er klar til at gribe den lille mulighed, der har åbnet sig. Hvis det altså er en reel mulighed.

Laurbjerg: "Kære Julemand. Jeg har været artig og tålmodig. ... Det eneste, jeg ønsker mig i år, er mit lovede trinbræt. Med venlig hilsen Laurbjerg".

Sådan lyder det i det opslag, som den nydannede og uformelle borgergruppe i Laurbjerg delte på Facebook kort før weekenden. Transportminister Benny Engelbrecht var tagget i opslaget.

For først var borgerne i Laurbjerg blevet lovet et trinbræt. Så mistede de det, og nu er der åbnet en dør på klem igen. Skuffelsen, håbet og de manglende svar er årsagen til, at en uformel og apolitisk borgergruppe nu er dannet i Laurbjerg. Gruppen er bygget op om facebookgruppen "Laurbjerg borgernes støttegruppe til trinbrættet", som i løbet af kort tid har fået 238 medlemmer. En af dem er 19-årige Natascha Vejby Aagaard.

- Når vi har valgt at bruge en barnestemme til et julemandsbrev, er det fordi, det føles lidt som en julegave, der er blevet taget fra os igen, fortæller hun og forklarer, at det ikke er for at provokere, men for at understrege, hvor kede af det og skuffede, folk i Laurbjerg er.

- Jeg har normalt ikke sat mig så meget ind i politik. Men her har jeg virkelig oplevet, hvordan politikerne snyder os for noget, som de har lovet os. Det gør mig i tvivl om, hvorvidt jeg i fremtiden kan stole på politikernes løfter, siger Natascha Vejby Aagaard.

Udover brevet til julemanden har borgergruppen også trykt plakater og omdelt flyers i området for at skabe større opmærksomhed.

Jeg har normalt ikke sat mig så meget ind i politik. Men her har jeg virkelig oplevet, hvordan politikerne snyder os for noget, som de har lovet os. Det gør mig i tvivl om, hvorvidt jeg i fremtiden kan stole på politikernes løfter.

Natascha Vejby Aagaard, lærervikar og aktiv i Laurbjergs nye borgergruppe

Håber på klarhed

12 personer fra Laurbjerg mødtes 12. december for at planlægge de videre aktiviteter. Men på grund af politikernes uklare udmeldinger, er de stadig i tvivl om, hvordan de skal kæmpe for at få trinbrættet tilbage på Banedanmarks fremtidsplaner.

- Vi synes ikke, at vi har fået et klart svar i forhold til årsagen bag nej'et. Og vi synes heller ikke, at der er blevet lovet, at hvis kommunen stiller med pengene, så sker det, forklarer Natascha Vejby Aagaard.

Næste tiltag fra borgergruppen er et besøg til byrådsmødet i Favrskov Kommune tirsdag eftermiddag. Her håber de at blive klogere på sagen - og at vise kommunen, at det er en sag, der er betydningsfuld for mange mennesker i området.

Natascha Vejby Aagaard er en af de mange engagerede i Laurbjergs nye borgergruppe. Hun er blevet dybt skuffet over politikernes kovending i sagen, og vil kæmpe videre - også når hun en dag flytter fra byen for at studere. Privatfoto
Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce