Annonce
Randers

Borgernes ønskeseddel: Bind hele kommunen sammen

Avisens rullende vælgermøder trak mange besøgende i 14 byer og bydele. Og borgerne havde masser af gode forslag, ideer og ønsker med til politikerne. Foto: Lars Rasborg

Beboerne i byerne udenfor Randers har masser af forslag til, hvordan det nye byråd kan skabe vækst og udvikling. Der skal satses nye steder, og så skal der laves flere busforbindelser og cykelstier.

Randers: Skab bedre sammenhængskraft mellem land og by - og udnyt hele kommunen, så der ikke kun fokuseres på bosætning i eller tæt ved Randers C.

Og så vil vi i øvrigt gerne have, at I kommer lidt oftere, kære politikere!

Sådan lyder nogle af ønskerne fra de mange borgere, avisens journalister har talt med i oktober og november, hvor amtsavisens rullende vælgermøder besøgte 14 byer og bydele i Randers.

Helt centralt er det, at borgerne udenfor bybus-nettets rækkevidde føler sig afskåret. Der er ingen busser, eller kun få, og kun i dagtimerne på hverdage. Borgerne mener også, at der er et stort behov for flere cykelstier. De skal både forbinde de mindre byer med Randers og også skabe en sikker cykelforbindelse mellem byer, der ligger tæt, og hvor man bruger hinandens sportsfaciliteter.

Det er for eksempel tilfældet i Gjerlev og Øster Tørslev, hvor Gjerlev har gode udendørs baner, mens Øster Tørslev har en fin hal. Afstanden mellem de to byer er fire kilometer, altså overkommelig på cykel - men vejen mellem de to byer er smal og uden cykelsti, så børnene får ikke lov at cykle her.

Annonce

Borgernes ønskeseddel

Avisen besøgte i oktober og november 14 byer og bydele i forbindelse med vores rullende vælgermøder for at sætte fokus på, hvad beboerne her er optaget af. Her kommer listen over, hvad borgerne ønsker sig:Bedre kollektiv transport

Flere og bedre cykelstier

LED lystavler i de mindre byer

Privatisering af veje skal droppes/rulles tilbage

Politisk samarbejde om at "sælge" Randers bedre

Mere turbo på turisme langs fjorden

Jævnlige besøg af politikerne i byer og landsbyer

Toiletter ved Færgestedet i Mellerup

Sats på udvikling af bosætning i landsbyerne

Fokus på breddeidrætten

Trafikproblemerne på Paderup Boulevard/Aarhusvej skal løses

Bosætning i hele Randers

I Øster Bjerregrav opfordrede borgerne blandt andet til, at politikerne bliver bedre til at satse på at byggemodne grunde i lokalområderne - og ikke kun fokusere på at markedsføre Munkdrup, som er det nye, store boligområde i det sydlige Randers. Her er visionen at tiltrække nye tilflyttere, der arbejder i Aarhus, blandt andet på det nye store Skejby Sygehus.

Men vest for Randers, ved Foulum, er Apple i gang med at opføre et kæmpestort datacenter, hvor der på sigt skal være 300 medarbejdere. Hvad med at byggemodne nogle byggegrunde ved Bjerregrav og Fussing midt i den smukke kronjyske natur, og tiltrække nogle af disse medarbejdere og deres familier? Sådan lød et forslag fra Bjerregrav, da avisen var på besøg.

I Langå var gæsterne ved avisens pølsevogn, der var omdrejningspunktet for de rullende vælgermøder, meget glade for at få besøg af politikerne. Faktisk så glade, at de foreslog, at politikerne fremover jævnligt holder uformelle møder med borgerne i lokalområderne.

Lystavler og samarbejde

Ideerne væltede frem, for eksempel i Assentoft, hvor der var forslag om at satse hårdt på at udvikle turismen langs Randers Fjord, ikke mindst nu, hvor Naturpark Randers Fjord er ved at blive en realitet. Der er både hyggelige byer og små havne langs fjorden, der bare venter på en strøm af gæster - der vil genere omsætning og arbejdspladser og dermed vækst.

Mange steder opfordrede borgerne til, at politikerne lægger striden i byrådet til side og tager arbejdstøjet på, til gavn for hele kommunen.

På ønskesedlen er også LED lystavler i de mindre byer - på samme måde som ved indfaldsvejene til Randers. De kan oplyse om stort og småt i lokalsamfundene, og dermed gavne sammenholdet.

Det var også et meget stort ønske mange steder, at politikerne dropper privatiseringen af de private fællesveje.

Nu er det op til det nyvalgte byråd, om der skal arbejdes med nogle af de mange forslag og ønsker, som borgerne er kommet med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Genlæs livebloggen: Overbevisende sejr til FC Nordsjælland

Annonce