Annonce
Østjylland

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Borgmester Jacob Bundsgaard, der forleden delte mundbind ud i den offentlige trafik vil nu genoverveje festugens afholdelse.Foto: Flemming Krogh
Borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for Aarhus Festuge, vil indhente  sundhedsfaglige råd inden bestyrelsen mandag skal afgøre, om festen kan gennemføres i en eller anden form.
Annonce

AARHUS: Aarhus Festuges gennemførelse hænger i en tynd tråd efter den seneste opblomstring af coronasmitte i Aarhus.


Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i festugen på mandag, og her vil vi træffe den endelige beslutning om, hvad vi gør og eventuelt i hvilket omfang.

Jacob Bundsgaard, borgmester


Borgmester Jacob Bundsgaard (S) siger til Århus Stiftstidende, at han vil lade den endelige beslutning om festugens gennemførelse afhænge af signaler fra Christiansborg og af de konkrete sundhedsfaglige vurderinger.

- Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i festugen på mandag, og her vil vi træffe den endelige beslutning om, hvad vi gør og eventuelt i hvilket omfang. Konklusionen vil meget bero på en sundhedsfaglig vurdering, og på de signaler, vi får fra Christiansborg, siger Jacob Bundsgaard, der også er formand for festugens bestyrelse.

Med denne melding justerer Jacob Bundsgaard sin tidligere melding om at gennemføre festugen. Det sker samtidig efter at både Enhedslisten og SF tirsdag opfordrede til at aflyse festugen.

Annonce

Helt anden fest

Endnu er intet besluttet. Det sker som sagt først først mandag.

Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i Aarhus Festuge, og her vil man træffe den endelige beslutning om, hvad der skal ske.

- Det er vigtigt at man gør sig meget klart, at festugen på tegnebrættet adskiller sig markant fra det, man kender fra tidligere år. Alle de store fælles arrangementer, hvor man står skulder ved skulder til store fælles arrangementer og nyder en øl eller et glas vin og mærker fællesskabet, ja det kommer der ikke noget af i år. Det er aflyst, siger Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren peger på, at Aarhus Festuge er en ramme for mange lokale arrangementer i eksisterende teatre, museer og institutioner, hvor arrangørerne med de rette forholdsregler om afstand, håndvask og afspritning godt kan gennemføre deres tilbud. Men festugens egne produktioner som for eksempel den uofficielle åbning i Musikhusparken og andre større koncerter bliver der ikke noget af.

- Folk kan jo godt bevæge sig ned på havnefronten og se den store lysinstallation uden at det øger risikoen for at blive smittet. Og man kan roligt bevæge sig sikkert rundt i byen, når man holder afstand, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Lytter til Folketinget

Men som sagt kan det blive påvirket af de aftaler, Folketingets partier forhandler om i forhold til genåbningens fase 4.

- Når Folketinget har lagt sig fast på, hvordan det skal ske, og hvordan man vil håndtere lokale udbrud, vil vi træffe en beslutning i bestyrelsen.

Borgmesteren peger på, at det ikke alene afhænger af smittetallet, men også på smittetallets udvikling. Det ser ud som om smittetallet toppede i weekenden, og nu stille er på retur efter megen omtale af smittetrykket i Aarhus.

Annonce

Beslutning mandag

- Under alle omstændigheder træffer vi en beslutning mandag i respekt for dem, der arrangerer, fordi der skal være tid til at reagere på eventuelle forholdsregler eller mulighed for at reducere omkostninger ved en eventuel aflysning.

Er det overhovedet ansvarligt at indbyde til festuge, når Aarhus har haft 400 nye smittede på en uge?

- Det er ikke så specielt interessant, hvordan situationen er lige nu, men først når vi træffer beslutningen.

Risikerer Aarhus ikke med en festuge at udløse en stor smittespredning?

- Hvis der mandag er en stor risiko, vil vi ikke kunne gennemføre.

Hvor mange smittede skal der til, for at du vil anbefale en aflysning?

- Den beslutning skal vi ikke træffe i dag, og som sagt er smittetallet noget andet end udviklingen. Men i sidste ende er det en sundhedsmæssig vurdering.

Nogle kritiserer signalværdien - at det er underligt, hvis nogle skal feste i gaderne, mens andre er isolerede?

- Budskabet er, at ingen skal feste i gaderne. Det bliver en festuge på helt andre præmisser, hvis vi gennemfører, fastslår Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Annonce