Annonce
Randers

Borgmester kalder til forsoningsmøde

Claus Omann Jensen (v) har indkaldt de øvrige 30 byrødder til et møde, der skal forbedre samarbejdet i byrådet. Arkivfoto

Claus Omann Jensen har inviteret byrødderne til et møde, der skal genskabe tilliden mellem de forskellige partier og lister og dermed forbedre samarbejdet i byrådet. Om det lykkes er dog tvivlsomt.

Det er ikke så få ting, der er på dagsordenen, når borgmester Claus Omann Jensen (V) på tirsdag inviterer byrådsmedlemmerne indenfor til et helt særligt temamøde.

»Mødet handler om, hvordan vi som 31 ligeværdige byrådsmedlemmer skaber de bedst tænkelige rammer for os selv, for de medarbejdere, kommunen har ansat, og for de borgere, som har betroet os deres stemmer,« fortæller han og fortsætter:

»Formålet med mødet er at sikre nogle spilleregler, som vi alle bliver enige om at overholde, og som blandt andet handler om, hvordan vi taler sammen i byrådet, og hvordan vi omtaler kommunens medarbejdere. Vi skal ganske enkelt holde en ordentlig tone, når vi taler om og med hinanden, og vi skal have respekt for hinanden, så vi kan få et bedre samarbejde.«

Annonce

Claus Omann Jensen fortæller samtidig, at det er hans håb, at temamødet ikke blot vil forbedre tonen byrødderne imellem, men også lette byrådets arbejde. I øjeblikket er der nemlig en del sager, som burde kunne afsluttes i udvalgene, men som alligevel bliver taget op af byrådet, og borgmesteren har på fornemmelsen, at det skyldes manglende tillid mellem de forskellige partier og lister.

»Hvis vi får genskabt tilliden, bliver det forhåbentligt muligt at sikre, at så mange sager som muligt behandles i udvalgene,« forklarer han.

Selv mener Claus Omann Jensen, at det er realistisk at indfri målene for temamødet:

»Vi bliver ikke enige om den førte politik, men det skal vi heller ikke være, når vi repræsenterer flere forskellige partier. Når det handler om at lave spilleregler for vores måde at arbejde på, tror jeg dog godt, vi kan blive enige,« siger han.

Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen er dog noget mere skeptisk.

»Jeg deltager naturligvis i mødet, men hvis Omann mener det seriøst, og virkelig vil gøre noget for at genskabe tilliden, er han nødt til at holde fast i de aftaler, der tidligere er indgået. Det vil blandt andet sige, at udvalgene skal rulles tilbage til det, de var engang,« siger Kasper Fuhr Christensen og tilføjer, at det indebærer, at både han, Konservatives Daniel Madié og Beboerlistens Bjarne Overmark får deres formandsposter tilbage.

»Sker det ikke, er den aftale, vi tidligere har indgået, stadig brudt, og så ser jeg ingen pointe i at holde mødet,« fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce