Annonce
Randers

Borgmester vil fejre VM-trekløver

Josefine Holm, Rikke Støvring og Cecilie Madsen er elever på Tradiums frisøruddannelse og har for nylig deltaget i frisør-verdensmesterskabet i Paris. PR-foto

Tre Tradium-elever, der er vendt hjem fra frisør-verdensmesterskabet i Paris, blev inviteret til at møde op på rådhuset torsdag.

Randers: De tre frisørelever fra Tradium, som for knap en måned siden deltog ved VM i Paris, blev torsdag formiddag hyldet af borgmester Torben Hansen (S) på det gamle rådhus.

Cecilie Madsen, Josefine Holm og Rikke Støvring afslutter alle deres uddannelse i april næste år, og de tre havde taget timerne i fritiden i brug for at få færdighederne helt på plads op til verdensmesterskabet. Tilsyneladende var den grundige forberedelse godt givet ud.

22-årige Josefine Holm fik nemlig en flot sølvmedalje i brudekategorien, mens det i 'galla' blev til en placering lige uden for præmiepodiet med en fjerdeplads.

Læring for livet

Ørsted-pigen fik øjnene op for frisørfaget efter at have set et modeshow. I fremtiden drømmer hun om at arbejde inden for film eller teater.

- Frisøruddannelsen giver mange muligheder, mener Josefine Holm, der tidligere på året deltog i DM i Skills og dermed efterhånden har en del konkurrenceerfaring.

- Jeg er sikker på, at træningen og deltagelsen er noget, vi kan bruge resten af livet. Vi bliver gode til at arbejde under pres og på tid og til at lave noget, der skiller sig ud, siger hun.

Samme konkurrencemeritter har 22-årige Rikke Støvring fra Hobro, der under VM stillede op i disciplinerne avantgarde og progressiv cut, hvor det gælder om at lave det vildeste hår, og hvor der er brug for de kreative evner. Rikke Støvring deltog i øvrigt også i VM sidste år.

19-årige Cecilie Madsen er fra Grenaa, og verdensmesterskabet var første store konkurrence for hendes vedkommende, ligesom det var første gang, hun besøgte Frankrigs hovedstad.

Det blev dog en rigtig god oplevelse for den unge frisør, som tog en sjetteplads hjem i 'Bride Junior'-kategorien, mens det i den tilsvarende galladisciplin blev til en godkendt 13. plads.

Annonce

Startede som fejepige

Cecilie Madsen begyndte i faget som fejepige i en salon, og her blev drømmen om at blive frisør født.

- Jeg elsker vores fag, især mulighederne for at være kreativ, forklarer hun.

Frisøreleverne på Tradium har for nylig fået en helt ny frisørafdeling, der er indrettet som en rigtig salon for at skabe det helt rigtige studiemiljø i tråd med nutidens faglige virkelighed. Eleverne øver sig på rigtige kunder, da mange borgere i Randers frivilligt vælger at lægge håret i elevernes hænder.

Deltagelsen i konkurrencer er en ønskelig del af tilværelsen for Tradiumeleverne, da erfaringen på erhvervsskolen er, at rigtig mange af de, der når langt i faget, har startet deres karrierer som netop konkurrencefrisør, hvor de lærer at lave hår på et højt niveau samt lærer at gennemskue og forfine forskellige trends.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce