Annonce
Randers

Borgmesteren: Det må stå for Madi´s egen regning

<p>Claus Omann Jensen (V) i midten under sidste byrådsmøde.</p>

Den konservative Daniel Madiés afsløring af uddeling af hemmelige papirer i skole-planerne fremkalder tavs borgmesterreaktion.

Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) lægger på den ene side vægt på åbenhed, men vælger på den anden side »ingen kommentar« som svar på den konservative Daniel Madiés oplysninger om uddeling af hemmelige papirer på byrådsflertallets møder om skole-strukturen.

Annonce
Borgmester Claus Omann Jensen (V) vil ikke forholde sig til den konservative Daniel Madiés oplysninger om, at der er uddelt hemmelige papirer til byrådsflertallet. Arkivfoto.

Det fremgår af denne samtale, som Randers Amtsavis har haft med borgmesteren mandag kort efter middag:

Kommunaldirektøren har i går udsendt en mail til alle byrådsmedlemmer om, at der stik imod det hidtil oplyste har været delt papirer ud på et møde mellem forvaltningen og Socialdemokraterne. Det ser vel ikke så godt ud i betragtning af, at det indtil nu har været benægtet, at det er sket på nogle af møderne?

»Det er simpelt hen så ærgerligt, at det er sket. Det ligger mig meget på sinde, at der er åbenhed, og at alle har lige adgang til informationer. Så det er en meget beklagelig fejl. Og det er også noget skidt, at vi på den måde har fejlinformeret Statsforvaltningen,« siger Claus Omann Jensen.

»Jeg blev bekendt med fejlen i lørdags, og gik straks ind i sagen, så der kom meddelelse ud til alle, og ikke mindst at Statsforvaltningen øjeblikkeligt fik klar besked.«

At det skulle være en enkeltstående beklagelig fejltagelse, harmonerer dårligt med det, Daniel Madié fortæller: At der også på fællesmøderne er delt papirer ud, som er samlet ind igen, synes du ikke?«

»Jamen, det må stå for Daniels egen regning. Så må han fremlægge de papirer, som han mener er uddelt.«

Det har han jo lidt svært ved, eftersom papirerne blev samlet ind igen?

»Jamen, så må han forklare, hvad det er for papirer. Jeg vil ikke kommentere på noget så løst.«

Han taler om regneark med beregninger og analyser fra Ernst & Yung. Har han ret i, at de er delt ud?

»Det vil jeg ikke kommentere. Den må du tage med Daniel - han må fortælle, hvad de papirer viste.«

Uanset, hvad de specifikt viste, så må du da kunne svare på om han taler sandt eller usandt?

»Det har jeg ingen kommentar til. Jeg vil ikke ud i sådan en vurdering.« Omann, du har selv deltaget i møderne. Burde det ikke være let for dig at sige, at der ikke er delt papirer ud, hvis det er sådan det er?

»Du kan spørge ti gange. Du kan spørge 20 gange. Jeg har ingen kommentarer til det.«

Den efterhånden betændte sag, opstod da oppositionen bestående af Radikale Venstre, Beboerlisten og Velfærdslisten bad om aktindsigt i det materiale, man tog for givet måtte være uddelt i de mange forberedende møder mellem forvaltningen og byrådsflertallet, som oprindeligt bestod af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og De Konservative. Anmodniongen blev afvist med den begrundelse, at der ikke var uddelt papirer overhovedet, fordi der var tale om en mundtlig orientering, hvor embedsmændene udelukkende benyttede sig af noter via powerpoints.

I går søndag medddelte kommunaldirektør Hans Nikolaisen så, at en nærmere undersøgelse har vist, at der på et enkelt møde mellem forvaltningen og Socialdemokraterne - og et opfølgende møde med en enkelt socialdemokrat - første uge i juli rent faktisk er uddelt papirer, som blev indsamlet igen.

I dag mandag, fortalte den konservative Daniel Madié, som i fredags trak sig ud af skole-flertallet, at han har deltaget i fællesmøder med flertalspartierne, hvor der er uddelt materiale, som på ny blev indsamlet, inden mødedeltagerne forlod lokalet.

Det er dette materiale oppositionen er blevet nægtet adgang til med den begrundelse, at det ikke findes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];