Annonce
Randers

Borgmesteren i talkshow med fremtidsforsker om Randers' fremtid

Borgmester Torben Hansen skal i talkshow diskutere Randers' fremtid. Her er han fotograferet under en tale i forbindelse med første spadestik til et byggeri, der markant vil ændre byens skyline, nemlig højhuset på Thors Bakke. Foto: Anne Myrup Pedersen
Tv-talkshowet, som er det første i en række med fællestitlen "Danske Byliv", produceres af Danske Bank og optages i Sporbyen fredag. Som del af showet vil borgmester Torben Hansen og fremtidsforsker Carsten Beck svare på spørgsmål fra udvalgte lokale personligheder om byens fremtid.
Annonce

Randers: Hvordan og i hvilken retning vil Randers udvikle sig frem mod 2030, og hvad kan og bør byen selv gøre for at stimulere den ønskede retning. Blandt andet disse spørgsmål skal borgmester Torben Hansen sammen med fremtidsforsker Carsten Beck fra Institut for Fremtidsforskning finde svar på, når de to mødes i et tv-talkshow med titlen Danske Byliv.

Showets titel indikerer, at producenten bag er Danske Bank, som med initiativet følger op på i alt 25 borgermøder, som banken, ligeledes under overskriften Danske Byliv, har holdt i lige så mange byer, blandt andet i Randers, i løbet af de seneste fem år.

Talkshowet bliver optaget fredag 29. maj i Sporbyen, og resultatet vil kunne ses på en underside til bankens hjemmeside fra 10. juni.

Som optakt til selve showet er tv-holdet bag torsdag på rundtur i Randers for at samle input fra en række lokale personligheder - heriblandt denne avis' chefredaktør - som på hver deres måde påvirker og påvirkes af byen og de forandringer, den gennemgår. De interviewede bliver bedt om at komme med input til debatten, ligesom de får lejlighed til at stille konkrete spørgsmål, som under talkshowet vil blive sendt videre til borgmesteren eller Carsten Beck.

Vært på talkshowet er Jens Ravn, der er chefkonsulent i Danske Banks afdeling for "community engagement", hvilket vel betyder noget i retning af lokalsamfunds-involvering. Han siger om valget af Randers som den første by, hvor talkshow-formatet afprøves:

- Det er en spændende by med stolte arbejdertraditioner og i forandring. En by, som aktivt tænker i og planlægger, hvordan fremtidens Randers skal indrettes og se ud.

Det er en spændende by med stolte arbejdertraditioner og i forandring. En by, som aktivt tænker i og planlægger, hvordan fremtidens Randers skal indrettes og se ud.

Jens Ravn, vært på talkshowet

Annonce

Digitalisering

I Danske Bank Randers glæder filialdirektør Michell Vestergaard Nielsen sig over valget af Randers som premiereby for talkshowet.

- Vi vil jo gerne ikke bare drive bankforretning, men også være en aktiv del af byen, involvere os i den. Og det får vi med talkshowet her en unik mulighed for ved netop at bidrage til at sætte fokus på byen og dens fremtid, siger han og nævner videre, at Randers var blandt de byer, hvor der blev vist størst interesse for at deltage i de før omtalte borgermøder.

Filialdirektøren får også en lille rolle i talkshowet, idet han får lov til at stille et enkelt spørgsmål eller to til borgmesteren og fremtidsforskeren.

Sidstnævnte Carsten Beck har skrevet et lille oplæg til de kommende talkshows, hvori han blandt andet noterer at byer altid har været i forandring. Forskellen fra tidligere tider er, at forandringerne nu sker med lynets hast, først og fremmest på grund af den stadigt voksende digitalisering og e-handel:

- Heldigvis er vi mennesker sociale væsener, som har brug for kontakt med andre mennesker. Og det at mødes med andre mennesker, det er det, som byerne altid har kunnet og som de også vil skulle kunne i fremtiden. Spørgsmålet er bare hvordan? Man kan spørge sig selv: Hvad er det, som gør byen og byrummet uden for min bolig attraktiv for mig? I gamle dage var det butikkerne, bankfilialen, skolen, biblioteket, boldklubben og så videre, som trak. Men er det nok i fremtiden? Og hvis ikke – hvad skal Randers så gøre for også i fremtiden at være lige så attraktiv som i dag?

Carsten Beck kommer også selv med bud på, hvad der vil ske:

- En af de tendenser, som vi kommer til at se meget mere til, er samarbejde mellem alle byens forskellige tilbud. Vi ser det allerede i dag: cafeerne rykker ind i butikkerne, oplevelser og events kalder på bredt samarbejde, der kommer stadig flere kaffebarer. Borgerne vil i fremtiden lægge meget mere vægt på det er værdifulde i at mødes og skabe fællesskaber. Mens det bliver mindre vigtigt, hvem der sætter rammerne.

I spidsen for tv-holdet står Søren Høy, gammel Randers-dreng og blandt andet filmjournalist- og instruktør, foredragsholder og tidligere rektor på den europæiske filmhøjskole i Ebeltoft.

Fremtidsforsker Carsten Beck spår, at den stigende digitalisering vil sætte dagsordenen for udviklingen af Randers og de øvrige danske byer. Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce