Annonce
Randers

Borgmesteren tog første smadrestik på Shell-grunden

Olsen Banden, som en af deres kolleger benævnte dem, kom fra firmaet Nordkabel i Aars for at gøre kål på det meget lidt kønne plankeværk mellem busterminalen og Shell-grunden. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Et halvt hundrede mennesker var tirsdag formiddag mødt op for at se plankeværket mellem busterminalen og Shell-grunden blive væltet.

Randers: Det var næsten lige som at være i Berlin den junidag i 1987, da den amerikanske præsident Ronald Reagan udtalte de berømte ord: "Mr. Gorbatjov, tear down this wall".

To år senere var Berlin-muren væltet, og en helt ny verdensorden skabt.

Reaktionstiden var betydeligt kortere, da borgmester Torben Hansen (S) tirsdag formiddag klokken 11.30 talte ned fra tre og bad det orangeklædte sjak fra Nordkabel i Aars om at vælte plankeværket mellem busterminalen og tomten efter den nu nedlagte Shell-station i Havnegade.

Plankeværket blev prompte halet op af jorden af grabben fra en lastvogn, og sektion for sektion blev hegnet fjernet, og udsigten fra husrækken i Dytmærsken blottet helt ned til vandet.

Et halvt hundrede mennesker, blandt dem en del fra kommunen, der havde taget frokosten med, var mødt op for at opleve den historiske lokalbegivenhed og hjælpe borgmesteren med at tælle ned til påbegyndelsen af nedrivningen af plankeværket, der med hans egne ord ikke var nogen fryd for øjet.

- Nu sker det endelig, det vi har ventet på i lang tid. Der må findes andre steder i byen, der er kønnere end her, sagde borgmesteren og kaldte grunden en øjebæ, hvor kun enkelte mælkebøtter i blomst gjorde noget godt for at forskønne området.

- Det varer et stykke tid, før det endelige projekt bliver gennemført, men det her er et af de små skridt på vejen. Nu går vi i gang med noget nyt og sætter gang i en udvikling, der skal gøre dette sted til et smukt og dejligt sted. Et sted, der er til at holde ud at se på, når man kører eller cykler forbi. I min branche er man ofte ude til første spadestik. Her vil jeg hellere kalde det første smadrestik, sagde Torben Hansen fra pladsen foran det dødsdømte plankeværk og startede sit countdown.

Nu går vi i gang med noget nyt og sætter gang i en udvikling, der skal gøre dette sted til et smukt og dejligt sted. Et sted, der er til at holde ud at se på, når man kører eller cykler forbi. I min branche er man ofte ude til første spadestik. Her vil jeg hellere kalde det første smadrestik.

Torben Hansen (S), borgmester

Annonce

Midlertidig forskønnelse

Som de fleste ved, indgår området fremover i kommunens ambitiøse plan Byen til Vandet. Dog bliver der kun i første omgang tale om en midlertidig forskønnelse, indtil den store, forkromede Randers-plan bliver sat i værk.

Lige nu tegner byplanlægger Stine Degn Schölarth på en plan, der skal præsenteres for kommunens udviklingsudvalg 23. maj.

Ifølge Anne I. Hansen, der er midtbykoordinator i afdelingen Plan i Randers Kommune, regner med, at den midlertidige forskønnelse kommer til at ligge oven på den eksisterende overflade.

- Vi kommer ikke til at grave her. Den midlertidige løsning bliver nok noget i retning af et grønt område med nogle siddepladser. Det er det, mange mennesker ønsker, at der skal være mere af i midtbyen, siger Anne I. Hansen, der forventer, at den midlertidige løsning kommer til at stå et par år.

En af de mange, der er glad for, at Shell-grunden nu får sin renæssance, er det socialdemokratiske byrådsmedlem Iben Sønderup. Hun bragte sidste år grunden op i byrådet, fordi området i den grad skæmmede bybilledet, blandt andet fordi ejeren af grunden, olieselskabet Shell, var sløve i optrækket med hensyn til at få ryddet op og få solgt grunden videre.

- Jeg er superglad. Nu får vi mere luft og lys. Jeg er rigtig tilfreds med, at min indsats har givet resultat. I løbet af trekvart år er der sket en hel masse. Og det er dejligt, at hele byrådet bakker op, lød det fra Iben Sønderup.

Grunden på Havnegade 7 har været ejet af Randers Kommune siden 25. marts i år, hvor en aftale faldt på plads, og grunden blev overtaget fra den tidligere ejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce