Annonce
Randers

Borgmesterens corona-vane: Jeg går en lang tur med min kone

Borgmester Torben Hansen sparer transporttid, fordi mange møder nu holdes som videomøder og det giver ekstra tid til kajakroning, som er en yndlingshobby. Her er han fanget ved Kanaløerne på vej ind i den lille havn. Privatfoto.
Borgmester Torben Hansen (S) glæder sig over, at så få i Randers har været smittet med corona og roser folk for at rette sig efter retningslinjerne og hjælpe hinanden.
Annonce

Randers: Amtsavisen har stillet en række toneangivende lokale borgere de 10 samme spørgsmål om, hvordan corona-epidemien har påvirket dem, og hvordan de ser på fremtiden.

For kommunens borgmester har coronakrisen budt på masser af online-møder. Til et punkt, hvor han er ved at have fået nok. Til gengæld vil Torben Hansen nok alligevel i fremtiden holde en hel del af de møder, der følger med hvervet, som digitale møder og på den måde spare en masse transport.

1. Har du eller nogle af dine nærmeste været smittet?

Nej. Hverken jeg eller nogen af mine nærmeste har været smittet.

2. Hvordan har dit arbejdsliv og familieliv fungeret undervejs?

Egentlig har det fungeret ganske glimrende. Der har været rigtig meget hjemmearbejde, og jeg har nået punktet, hvor jeg næsten ikke magter flere skype-møder. Jeg har også været på kontoret af og til, men der har været rigtig mange digitale møder, som i rigtig mange.

Min kone har også siddet hjemme med rigtig mange digitale møder, og vores søn, som går i 1.g, har siddet i kælderen og fået digital undervisning. Og så har vi mødtes til frokost. Det har været hyggeligt.

3. Hvad har været hårdest under krisen?

På det personlige plan har det været hårdt, at nogle af dem, jeg holder allermest af, har jeg haft svært ved at give en knuser. Jeg har en datter, der er gravid og venter sig til september, og der passer vi på, jeg skal ikke smitte hende.

Og så har det været hårdt at se, at så mange er blevet arbejdsløse, og dem, der har skabt små forretninger, som har set deres livsdrøm brase sammen.

4. Hvad har du savnet mest?

Jeg har savnet at være tættere på dem, der ikke er en del af husstanden, vi har levet efter reglerne, så mine forældre, søskende og børn har jeg savnet mest.

5. Har der været positive oplevelser undervejs?

Ja. Jeg synes, at man virkelig har fået demonstreret et enormt sammenhold blandt folk, vi har fået begrænset smitten i Randers, fordi folk har lyttet og fulgt til reglerne hjulpet hinanden, det erekstremt positivet.

Det er også positivt, at de samfund, der klarer sådan en krise, det er velfærdssamfund, der er baseret på tillid og fællesskab, og det er håndteret ved, at man også giver de syge og andre udsatte en ordentlig behandling.

6. Har du lært nogle ting af coronakrisen?

Ja, at møder faktisk godt kan afvikles digitalt. Jeg har mange møder hver dag, og en del af dem vil fremad blive afviklet digitalt. Vi havde borgmestermøde i går om økonomiforhandlinger, det ville vi normalt tage i København, men da vi var færdige klokken 12 og lukkede computeren ned, var det nu meget rart, at jeg ikke havde fire timers transport hjem fra København.

De digitale medier og mødeformer får en helt anden betydning, og vi kommer til at spare en masse transport.

7. Har du fået nye vaner?

Ja, jeg går en meget lang tur på otte-ti kilometer med min kone hver dag. Det vil vi fortsætte med, det er superhyggeligt og vi får hilst på en masse undervejs – på behørig afstand.

8. Hvordan synes du, politikerne har håndteret krisen?

De har gjort det rigtig, rigtig godt. Det er vigtigt, at der har været bred opbakning bag både nedlukning og hjælpepakker og også oplukningen. Det er også her vores demokrati viser sin styrke. Det har jeg meget stor respekt for. Jeg har også meget stor respekt for statsministeren, for tænk at være den, som til allersidst skal træffe beslutningen om at lukke et samfund ned. Og gøre det på en måde, hvor vi holder skindet på næsen. Vi har et samfund, der er presset, men vi har stadig gang i hjulene. Den der balance er klaret til bravour.

9. Hvad har du af planer for din sommerferie i år?

Det bliver baghaven og lidt køreture rundt i landet og måske også med et lille telt. Det tager vi stille og roligt, når vejret er godt, er det danske sommerland fantastisk. Vi plejer at være i Sverige nogle dage, men det ser tungt ud.

10. Hvad glæder du dig mest til, nu hvor verden åbner sig igen?

Nu har vi i vores familie så mange unge mennesker, der bliver færdige med studier, så jeg glæder mig til at være med til at holde nogle fester, og over, at dem, der skulle have været konfirmeret, kan blive det, at bryllupper kan blive holdt. Det er så livsbekræftende.

Torben Hansen

54 år borgmester Randers Kommune.

Socialdemokrat og medlem af byrådet på 15. år.

Født i Randers og har boet her hele livet

Gift med tre børn på 17, 21 og 25 år.

Hobby: Kajakroning og lystfiskeri.

Vi har alle været en del af corona-krisen. Nu, hvor det går den rigtige vej, har avisen stillet 10 spørgsmål til en række lokale ansigter om deres oplevelse af krisen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Tak for en hurtig affaldsaftale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC

Lejespiller fortsætter sæsonen ud: Sportsdirektør ser positive tegn i forhold til en permanent aftale

Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af kollapset mod Horsens: Forsvarsproblemer, unge på spring og kæmpende kant

Annonce