x
Annonce
Leder

Borgmestre bakker op om lokale medier: Tak til dem, vi holder i ørerne

Derfor, kære borgmestre: Tak for jeres opbakning. Vi lover, at vi fortsætter. Også med at holde jer i ørerne.

Støt dem, der holder os i ørerne hver dag. Den opfordring kan ses i dagens avis. Afsenderne er 36 borgmestre fra lige så mange kommuner i Jylland og på Fyn, hvor Jysk Fynske Medier udgiver sine 13 dagblade og avisen Danmark. Køb annoncer eller tegn abonnement på de lokale og regionale medier for at støtte dem under coronakrisen, skriver borgmestrene.

Vi siger tak til dem, vi holder i ørerne hver dag. Til hverdag kan det jo forekomme, at tonen bliver lidt skarp, når borgmestrene synes, vi er for kritiske, eller når vi synes, de er lidt for karrige med informationer, vi gerne vil give videre til deres borgere.

Derfor varmer det også, at borgmestrene i samlet flok erklærer sig enige i, at det er vigtigt, at vi er der. Både i normale tider og ikke mindst nu, mens Danmark er i krise. Mere end nogensinde er det afgørende, at lokale journalister kan holde borgerne informerede om coronaens mange og voldsomme effekter i de lokale samfund, og at lokale mediekonsulenter giver virksomheder og handlende muligheder for at kommunikere de nye måder, de lige nu er nødt til at finde på at levere deres varer og ydelser på for at få lidt omsætning i kassen. Derfor har Jysk Fynske Medier ikke sendt lokale journalister og sælgere hjem. Vi arbejder, fordi der er brug for det.

Situationen er lige nu, at vi med glæde ser vores abonnementsforretning være stabil og søgningen til vores nyhedssites være eksplosivt stigende. Langt værre er det med annoncesalget, som er styrtdykket. Jysk Fynske Medier forudser lige nu et underskud i år på mere end 100 millioner kroner mod et budgetteret overskud på ti millioner. Det er selvfølgelig meget alvorligt, men vi kommer igennem det.

Lokale og regionale medier over hele Danmark er uundværlige. Skulle man have været i tvivl før coronakrisen, bør man være overbevist under og efter.

Derfor, kære borgmestre: Tak for jeres opbakning. Vi lover, at vi fortsætter. Også med at holde jer i ørerne. Det betragter vi som en forpligtelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Leder

I sommerhus eller ej: Det er ikke forbudt, altså er det tilladt

I sommerhus eller ej i coronapåsken? Man kan kun blive forvirret af at lytte til regering og sundhedsmyndigheder. Det er ikke forbudt, altså er det tilladt. Samtidig er politikere og myndigheder noget lorne ved tanken, fordi det muligvis kan sprede smitte. Selv landets politidirektører bidrager til forvirringen som eksempelvis Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse med overskriften "Er du helt sikker på, at du skal i sommerhus" opfordrer til, at vi "tænker grundigt over, om I nu også skal afsted". Når man ikke kan få et klart svar, må man jo forsøge at tænke selv. Vi ved, at vi bekæmper smitten ved at holde afstand, og nøgternt set er der lige så stor mulighed for det i ferielandet som derhjemme. Faktisk endnu bedre. Der er gennemsnitligt betydeligt længere mellem sommerhusene end mellem parcelhusene i et villakvarter for slet ikke at tale om mellem lejlighederne i et etagebyggeri, hvor man passerer tæt forbi hinanden på trapperne. Og når man skal ud i det skønne påskevejr, vi er blevet lovet, er der i vidtstrakte skove og på kilometerlange strande også bedre muligheder for at undgå et vildtflyvende coronavirus fra en forbipasserende end i byens parker og grønne områder. Derfor må konklusionen være, at det ikke er i strid med god coronaopførsel at tage afsted, når man vel at mærke tager de samme forholdsregler, som vi nu i ugevis har gjort derhjemme. Tag ikke tog eller bus derud – kør i bil. Når man skal handle, så gør det med samme forholdsregler om afstand og håndhygiejne som i supermarkedet derhjemme. Ingen gæster til påskefrokost - selv om det faktisk heller ikke er forbudt, hvis man ikke er flere end ti. Og så videre. Med omtanke er der ikke større risiko for at sprede eller få smitten i sommerhuset end derhjemme. Hvis der var, har vi tiltro til, at myndighederne havde lukket også sommerhusene ned. Ikke desto mindre ville et klart ja eller nej have været rart, så man ikke tager afsted med en tvivl om, hvorvidt det nu også er i orden.

Annonce