Annonce
Østjylland

Borgmestre på Djursland vil have ministerpres på DSB

Syddjurs og Norddjurs kommuner vil være klar med moderniserede togstationer ved letbanens planlagte åbning i oktober. Men det kommer til at knibe. Arkivfoto

Tirsdag mødtes Syd- og Norddjurs kommuner med letbaneledelsen for at endevende de manglende godkendelser til moderniseringer af togstationerne på Djursland. Nu inddrages trafikministeren.

Djursland: Syddjurs og Norddjurs kommuner vil have trafikministeren til at fyre op under DSB i bestræbelserne på at gøre en række togstationer klar til åbningen af letbanen.

De to Djursland-kommuner er klar til at lade håndværkerne gå i gang med moderniseringer for 20 millioner kroner. Men det kræver sikkerhedsgodkendelser, og dem er der ikke udsigt til at få i nærmeste fremtid.

- Det er en meget utilfredsstillende situation. Vi har i to omgange haft fornemmelsen af, at nu var de nødvendige godkendelser i hus. Men begge gange er DSB slået bak, og nu svares der slet ikke på vore henvendelser længere. Der er alt mulig grund til at inddrage trafikministeren, understreger borgmester Claus Wistoft (V), Syddjurs Kommune.

Mangler godkendelse

De seneste par år har politikerne i de to Djursland-kommuner arbejdet for at byde Aarhus Letbane velkommen med moderniserede og ombyggede stationsbygninger.

Der er planlagt investeringer i stationerne i Hornslet, Mørke, Thorsager, Ryomgård, Kolind, Trustrup og Grenaa. Målet er, at de opdaterede stationer står klar til Aarhus Letbanes åbning i oktober.

Projekterne kræver imidlertid sikkerhedsgodkendelser fra Aarhus Letbane og BaneDanmark. Dem kan kommunerne ikke få på grund af uafsluttede forhandlinger med DSB, og derfor var de to Djursland-borgmestre tirsdag eftermiddag til krisemøde med ledelsen af Aarhus Letbane.

På mødet konkluderede deltagerne, at de manglende sikkerhedsgodkendelser først og fremmest skyldes manglende sagsbehandling og respons fra DSB. Derfor lander sagen nu på trafikminister Ole Birk Olesens (LA) bord.

- Vanskelighederne med DSB omfatter også dele af letbaneanlægget i Aarhus. Derfor vil vi have Aarhus Kommune med i henvendelsen, oplyser Claus Wistoft.

Annonce

Hvad er problemet?

DSB's andel i sagen handler om den videre drift af togstationerne.

For tre år siden indledte Midttrafik de første forhandlinger med DSB om stationerne. Senere overgik sagen til Aarhus Letbane, men på trods af det langvarige forløb er det ikke lykkedes at lande en aftale. Den er nødvendig for at udstede sikkerhedsgodkendelserne.

- Det er umuligt at blive klog på problemets substans. Men det virker som noget fnidder-fnadder, der skal løses i en fart, forklarer Claus Wistoft.

På grund af de manglende sikkerhedsgodkendelser er der aktuelt udsigt til. at moderniseringerne af togstationerne langs letbanen på Djursland først kan begynde om et år.

Annonce

Ordfører i aktion

Trafikminister Ole Birk Olesen kan også se frem til at modtage en henvendelse om sagen fra transportordfører og folketingsmedlem Karsten Hønge fra SF.

Han besøgte mandag Djursland for at blive klogere på situationen.Letbanen får i alt 49 stationer. Grenaabanens og Odderbanens nuværende stationer bevares og hertil kommer 17 stationer på den nye strækning. Derudover er der planlagt nye standsningssteder i Thorsager og Hessel på Djursland.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce