Annonce
Mariagerfjord

To mænd har fået al magten: De bestemmer om Mariagerfjord skal lukkes ned lokalt

Fremover er det borgmester Mogens Jespersen (th.) og viceborgmester Leif Skaarup, der har kompetencen til at iværksætte lokale nedlukninger i Mariagerfjord Kommune, når antal covid-19 smittede bliver for højt. PR-foto
Byrådet har besluttet, at det fremover er borgmester Mogens Jespersen og viceborgmester Leif Skaarup, der skal træffe beslutning om en lokal nedlukning, hvis covid-19 smittetallet bliver for højt.

Mariagerfjord: Formelt er det landets byråd, der har ansvar for, at der iværksættes lokale nedlukninger som følge af høje covid-19 smittetal blandt kommunens borgere.

I Mariagerfjord Kommune har byrådet imidlertid nu besluttet at indskrænke kredsen af de, der skal træffe beslutningen, til kun at omfatte borgmester Mogens Jespersen og viceborgmester Leif Skaarup. Det sker under hensyntagen til, at der er tale om automatiske nedlukninger samt til de praktiske hensyn til effektueringen heraf i det korte tidsrum, der er til rådighed.

Byrådets politikere har haft dette kompetencespørgsmål på dagsordenen i forlængelse af ’Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark’, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget. Her er der udstedt en række bekendtgørelser, som pålægger kommunerne at foretage lokale nedlukninger i henhold til de kriterier, som er fastsat i aftalen.

Annonce

Der er udstedt i alt tre bekendtgørelser, som hver især bemyndiger og forpligtiger kommunerne til at lukke forskellige dele af kommunerne ned på baggrund af en række objektive kriterier. Nedlukningen sker ved, at den enkelte kommune skal udstede en række påbud til de berørte herunder både private samt offentlige institutioner.

Der kan ske lokale nedlukninger på størstedelen af følgende områder:

Kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Skole- og dagtilbud samt det øvrige uddannelsesområde.

Lukning af institutioner, lokaler og faciliteter med videre, der anvendes af offentlige og private udbydere af danskuddannelse efter lov om danskuddannelse til voksne udlændinge.

For alle tre områder gælder, at nedlukningen skal være iværksat og træde i kraft fra den første hverdag efter, at bekendtgørelsernes betingelser er opfyldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce