Annonce
Randers

Borupvænget takkede sine frivillige med festmiddag

Ikke færre end 40 ud af de i alt 46 tilknyttede frivillige på Borupvænget var mødt op til årets frivillligfest, den tredje af sin slags. Foto: Jan Sisseck
I alt 46 frivillige er året rundt med til at gøre hverdagen lidt sjovere og mere varieret for beboerne på plejecentret. Og skal man tro de festdeltagere, vi talte med, får de selv lige så meget ud af indsatsen.

Randers: - Det er dejligt, faktisk lige til at blive afhængig af. Du møder mange dejlige mennesker og får mange gode historier samt en masse frisk luft. Og så er det jo fantastisk at møde den taknemmelighed og glæde. Også hos dem, der ikke længere har noget sprog, man kan se det i deres øjne.

Ordene er Tonny Christensens, som på femte år er frivillig cykelpilot på plejecenter Borupvænget - blandt andet. For han træder også rickshaw-cykelpedaler for borgerne i Kollektivhuset og på Lindevænget. Torsdag aften var han en af 40 deltagere ved frivilligfesten på Borupvænget, som på den måde takkede de frivillige for indsatsen det forløbne år.

- Jeg kører vel ture med de ældre i gennemsnit fem gange om ugen, og jeg elsker det selv lige så meget, som de gør. Vi kører næsten uanset, hvordan vejret er, og et par gange har jeg da efterfølgende tænkt, at det måske alligevel var for koldt eller for regnfuldt. Men jeg har aldrig fået andet end positive reaktioner fra passagererne. "Hvornår skal vi ud igen", plejer de at spørge, fortæller Tonny Christensen.

Annonce
- Man bliver helt afhængig af det, sagde Tonny Christensen (tv) om arbejdet som frivillig. Og som det ses, var både han og makkeren Vagn Mogensen i højt humør ved festen. Foto: Jan Sisseck

46 frivillige

I alt er der tilknyttet 46 frivillige til Borupvænget, og 40 af dem havde altså takket ja til at deltage i festen torsdag, som var tredje gang, at plejecentret på den måde anerkendte de frivilliges arbejde med at gøre hverdagen lidt sjovere og mere farverig for centrets beboere.

- Det er meget forskelligt, hvilke opgaver den enkelte frivillige har, ligesom det også varierer meget, hvor ofte og hvor længe ad gangen, de er her. Men fælles for alle er, at de er meget pligtopfyldende. Det er med andre ord ikke, som nogen har givet udtryk for, sådan at hvis solen skinner, så bliver man hjemme. Tværtimod har vi ind imellem nærmest måttet tvinge dem hjem, når de har været syge, fortæller aktivitetsmedarbejder Inge Schultz-Knudsen.

Et kig rundt i lokalet afslører, at hovedparten af de frivillige har en alder, som i hvert fald tillader dem at have indledt otiummet.

Onsdagsfællesskaber

Det sidste bekræfter Ruth Høgh, der er formand for aktivitetsudvalget, med ordene:

- Jeg er jo selv ældre end flere af beboerne her. Jeg har været frivillig her i godt en halv snes år, og jeg elsker det. Jeg glæder mig hver eneste gang, jeg skal afsted. Sammen med resten af udvalget står jeg blandt andet for vores "onsdagsfællesskaber", som vi holder en onsdag i hver måned, og hvor vi er 23 frivillige, som møder op hver gang og hygger med både beboere og ældre fra lokalområdet. Som regel deltager 50-60 mennesker.

- Og aktiviteterne kan være mangeartede. Nogen gange ser vi en film og har så typisk en til at fortælle om den først. Andre gange har vi et rejseforedrag eller noget musik og sang. Vi synger meget sammen, og det tror jeg er medvirkende til, at alle både frivillige og beboere er så glade, siger Ruth Høgh.

Aftenens festmenu bestod af tunmousse, kylling med svampesauce og ristede kartofler og en jordbær-cheesecake til dessert.

Ruth Høgh har været frivillig på Borupvænget i mere end 10 år, og hun glæder sig stadig hver eneste gang til at skulle afsted. Foto: Jan Sisseck
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce