Annonce
Randers

Brænder for oplevelser med international lederuddannelse

Stefan Valentin Christensen afslutter om få uger sin overbygningsuddannelse til internatinal hospitality manager på Erhvervsakademiet i Randers. Foto: Morten Lund

Stefan Valentin Christensen er næsten færdig med sin bachelor i international hospitality management. - Hvilket job jeg får senere er ikke så vigtigt - så længe jeg kan skabe oplevelser for andre mennesker, mener han

RANDERS: International hospitality manager. En ikke helt mundret titel. Men når man taler med Stefan Valentin Christensen (25), der kun er et mulehår fra at afslutte netop denne videregåendeuddannelse på Erhvervsakademi Dania i Randers, er han ikke i tvivl: Uddannelsen handler om at blive klædt på til at skabe gode oplevelser for andre mennesker.

Uddannelsen, der varer halvandet år, er en overbygning på erhvervsakademiernes toårige økonomuddannelse, og Stefan Valentin Christensen har en eksamen som serviceøkonom med til uddannelsen.

- Det var først, da jeg oplevede, at jeg ikke var helt, hvor jeg gerne ville være som serviceøkonom, at jeg fik øjnene op for international hospitality manager. Ligesom for serviceøkonomer handler det om at skabe oplevelser, men overbygningen er først og fremmest en lederuddannelse og en uddannelse i kulturforståelse, som giver andre og større muligheder for at arbejde i oplevelsesindustrien, siger han.

Hvilke job han vil rette blikket mod med sin seneste uddannelse i hus er dog ikke så afgørende.

- Jeg kunne forestille mig at arbejde med Roskildefestivalen, North Side-festivalen eller måske Food Festival i Århus. Eller noget helt andet.

Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne sigte ganske højt

Stefan Valentin Christensen,BA i [i]international hospitality management[/i]
- Min overbygning føjer en ledelsesuddannelse til min uddannelse som serviceøkonom, siger Stefan Valentin Christensen. Foto: Morten Lund

International - i Danmark

Uddannelsen har - som navnet fortæller - også et internationalt perspektiv, men Stefan Valentin Christensen vil først finde sit arbejdsmæssige fodfæste i Danmark, inden han vil overveje udlandet som en mulighed.

- Jeg er for to uger siden kommet hjem fra en tre måneders praktik i Australien - med en masse gode oplevelser. Og jeg arbejder faktisk for min australske værtsvirksomhed - Orenda Health - blandt andet med budgetter og kontakter til danske virksomheder som Erhvervsakademiet Dania, fortæller han.

En kontakt, som han ikke udelukker vil kunne udvikle sig til et fuldtidsjob. Engang i fremtiden.

- Men i dag er det ikke nødvendigt at rejse ud for at arbejde internationalt. Det kan du fint gøre hjemme fra Danmark.

At hans fortsatte engagement i australske Orenda Health kan vise sig at være et virkeligt scoop for hans fortsatte karriere, er han da heller ikke blind for.

- Men det er helt generelt for uddannelsen, at vi får en solid kontakt til den virkelighed, vi efterfølgende skal beskæftige os med - plus at sådan et praktikophold er godt til at booste din selvtillid.

Annonce

Indstilling og held

International hospitality manager er en bacheloruddannelse, og overgangen fra at læse til serviceøkonom til videreuddannelse har været noget af et spring.

- En bacheloruddannelse er i højere grad selvstudium, end jeg tidligere har været vant til. Og hvor meget du får ud af sådan en uddannelse afhænger meget af dig selv og din egen indstilling. Plus en portion held heller ikke er at kimse af, siger han.

Stefan Valentin Christensen har åbenbart haft den rigtige blanding af engagement og held, for i dag er han ovenud tilfreds med sin bacheloruddannelse.

- Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne sigte ganske højt, siger han.

Stefan Valentin Christensen læste sin serviceøkonom i Århus, inden har flyttede til Randers for at få den rigtige overbygning.

- Og på Dania har jeg gået på hold med en god blanding af danskere og udlændinge - især mange østeuropæere har valgt at læse international hospitality manager i Randers. Så allerede hjemme på skolen har vi fået en smagsprøve på, hvad det vil sige at gebærde sig i en international verden.

Uddannelse foregår både på dansk og engelsk - mest engelsk, fortæller han.

- Og det var da en udfordring for mit folkeskole-engelsk. Men ikke noget problem.

Uddannelsen til international hospitality manager findes i Aalborg, Randers, Odense og København.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Et velfærds-valgbudget med en luns til alle: Se her hvor politikerne vil lave nye tiltag i 2022-2024

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Danmark For abonnenter

Fuldtidsansat og fattig: Ulighed er blevet et stort tema ved tysk valg

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Annonce