Annonce
Randers

Brænder for oplevelser med international lederuddannelse

Stefan Valentin Christensen afslutter om få uger sin overbygningsuddannelse til internatinal hospitality manager på Erhvervsakademiet i Randers. Foto: Morten Lund

Stefan Valentin Christensen er næsten færdig med sin bachelor i international hospitality management. - Hvilket job jeg får senere er ikke så vigtigt - så længe jeg kan skabe oplevelser for andre mennesker, mener han

RANDERS: International hospitality manager. En ikke helt mundret titel. Men når man taler med Stefan Valentin Christensen (25), der kun er et mulehår fra at afslutte netop denne videregåendeuddannelse på Erhvervsakademi Dania i Randers, er han ikke i tvivl: Uddannelsen handler om at blive klædt på til at skabe gode oplevelser for andre mennesker.

Uddannelsen, der varer halvandet år, er en overbygning på erhvervsakademiernes toårige økonomuddannelse, og Stefan Valentin Christensen har en eksamen som serviceøkonom med til uddannelsen.

- Det var først, da jeg oplevede, at jeg ikke var helt, hvor jeg gerne ville være som serviceøkonom, at jeg fik øjnene op for international hospitality manager. Ligesom for serviceøkonomer handler det om at skabe oplevelser, men overbygningen er først og fremmest en lederuddannelse og en uddannelse i kulturforståelse, som giver andre og større muligheder for at arbejde i oplevelsesindustrien, siger han.

Hvilke job han vil rette blikket mod med sin seneste uddannelse i hus er dog ikke så afgørende.

- Jeg kunne forestille mig at arbejde med Roskildefestivalen, North Side-festivalen eller måske Food Festival i Århus. Eller noget helt andet.

Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne sigte ganske højt

Stefan Valentin Christensen,BA i [i]international hospitality management[/i]
- Min overbygning føjer en ledelsesuddannelse til min uddannelse som serviceøkonom, siger Stefan Valentin Christensen. Foto: Morten Lund

International - i Danmark

Uddannelsen har - som navnet fortæller - også et internationalt perspektiv, men Stefan Valentin Christensen vil først finde sit arbejdsmæssige fodfæste i Danmark, inden han vil overveje udlandet som en mulighed.

- Jeg er for to uger siden kommet hjem fra en tre måneders praktik i Australien - med en masse gode oplevelser. Og jeg arbejder faktisk for min australske værtsvirksomhed - Orenda Health - blandt andet med budgetter og kontakter til danske virksomheder som Erhvervsakademiet Dania, fortæller han.

En kontakt, som han ikke udelukker vil kunne udvikle sig til et fuldtidsjob. Engang i fremtiden.

- Men i dag er det ikke nødvendigt at rejse ud for at arbejde internationalt. Det kan du fint gøre hjemme fra Danmark.

At hans fortsatte engagement i australske Orenda Health kan vise sig at være et virkeligt scoop for hans fortsatte karriere, er han da heller ikke blind for.

- Men det er helt generelt for uddannelsen, at vi får en solid kontakt til den virkelighed, vi efterfølgende skal beskæftige os med - plus at sådan et praktikophold er godt til at booste din selvtillid.

Annonce

Indstilling og held

International hospitality manager er en bacheloruddannelse, og overgangen fra at læse til serviceøkonom til videreuddannelse har været noget af et spring.

- En bacheloruddannelse er i højere grad selvstudium, end jeg tidligere har været vant til. Og hvor meget du får ud af sådan en uddannelse afhænger meget af dig selv og din egen indstilling. Plus en portion held heller ikke er at kimse af, siger han.

Stefan Valentin Christensen har åbenbart haft den rigtige blanding af engagement og held, for i dag er han ovenud tilfreds med sin bacheloruddannelse.

- Jeg har fået det ekstra lag lagt oven på min serviceøkonom-uddannelse, som jeg søgte. Og fordi uddannelsesniveauet i servicebranchen faktisk ikke er særlig højt, vil jeg med min treethalvt årige uddannelse faktisk kunne sigte ganske højt, siger han.

Stefan Valentin Christensen læste sin serviceøkonom i Århus, inden har flyttede til Randers for at få den rigtige overbygning.

- Og på Dania har jeg gået på hold med en god blanding af danskere og udlændinge - især mange østeuropæere har valgt at læse international hospitality manager i Randers. Så allerede hjemme på skolen har vi fået en smagsprøve på, hvad det vil sige at gebærde sig i en international verden.

Uddannelse foregår både på dansk og engelsk - mest engelsk, fortæller han.

- Og det var da en udfordring for mit folkeskole-engelsk. Men ikke noget problem.

Uddannelsen til international hospitality manager findes i Aalborg, Randers, Odense og København.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Succesfuldt projekt for udsatte unge risikerer lukning: Fritidsjob er meget mere end penge på lommen

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Randers For abonnenter

Ud af komfortzonen og ind på arbejdsmarkedet: Fritidsjob giver masser af oplevelser og erfaring - få tips og tricks fra de unge

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Lad syrerne være velkomne her, indtil det er sikkert for dem at vende hjem

Norddjurs For abonnenter

Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Annonce