Annonce
Erhverv

Branchedirektør i DI glæder sig over millioninvestering i danske foodtech og bioøkonomi startups

Agro Business Park og JBI Equity har allerede haft de første møder med investorer. Der afholdes yderligere møder med potentielle investorer i tredje kvartal af 2019. Privatfoto
En europæisk fond vil øremærke et trecifret millionbeløb til danske foodtech, bioøkonomi og agtech startups samt potentielle vækstvirksomheder. Fonden skal drives af JBI Equity og den danske klyngeorganisation Agro Business Park.
Annonce

Investering: En dansk fond - The European Bioeconomy fund - vil investere 250 millioner danske kroner, i agtech, foodtech og bioøkonomi startups og potentielle vækstvirksomheder i Europa. Fonden skal drives af Agro Business Park og JBI Equity.

- Vi står overfor store klimaforandringer med en stadig større efterspørgsel på fødevarer og bæredygtige løsninger. I Agro Business Park møder vi hver dag nye iværksættere og teknologier, der arbejder inden for dette område og har fremtidens løsninger. Imidlertid mangler flere af disse virksomheder kapital til at udvikle og realisere disse løsninger. Derfor er det naturligt, at vi i Agro Business Park vil bruge vores netværk til at matche de gode ideer og investeringscases med investorer, fortæller direktør i Agro Business Park, Lars Visbech Sørensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Innovative løsninger

Bag fonden står den danske klyngeorganisation Agro Business Park og JBI Equity, der er i gang med at tiltrække pensionsselskaber og andre investorer til fonden. Formålet med fonden er at sikre, at innovative løsninger inden for fødevarer, landbrug og bioøkonomi får midler til at lykkes og dermed skabe bæredygtige løsninger for fremtiden samt give investorer et godt afkast.

- Danmark er det andet mest innovative land i Europa, kun overgået af Sverige. Men vi mangler stadig det kommercielle aspekt i at bringe innovationen på markedet, og det er her, The European Bioeconomy Fund vil fokusere på at hjælpe de innovative virksomheder med at slå igennem på markedet, fortæller Lars Visbech Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce