Annonce
112

Kvinde har mistet livet ved lejlighedsbrand i Hospitalsgade

Arkivfoto: Lars Rasborg
En kvinde har natten til onsdag mistet livet ved en brand i Hospitalsgade i Randers. Ilden var koncentreret til kvindens lejlighed, men flere af beboerne i opgangen valgte efter at være evakueret fra ejendommen at finde andre steder at sove.

Randers: En kvinde mistede livet, da der ved et-tiden natten til onsdag opstod ild i hendes lejlighed på fjerde sal i Hospitalsgade.

Beredskab og Sikkerhed Randers fik meldingen klokken 01.10, men nåede altså ikke frem til branden tidsnok til at redde kvinden.

Indsatsleder Christian Nøddelund har ikke umiddelbart noget bud på årsagen til branden, som var begrænset til den afdødes lejlighed, men vagthavende indsatsleder Jørgen Hansen fortæller til Ritzau, at branden ikke har været voldsom.

- Det er det, vi kalder en ventilationsstyret brand. Der har været begrænset med ilt. Det gør, at der ikke opstår store flammer, men at det ulmer. Det udvikler røg og kulilte. Og det er ofte det, folk dør af i en brand, siger Jørgen Hansen til Ritzau.

Ifølge Jørgen Hansen var det naboerne, der kunne lugte røg, og som så ringede efter hjælp.

- Da vi kommer frem, har beboerne selv evakueret ejendommen. Vi går i gang med at slukke ilden og finder så en person liggende død i lejligheden, fortæller Jørgen Hansen til Ritzau.

Brandfolkene fik hurtigt bugt med ilden, som på intet tidspunkt var på vej til at sprede sig til andre lejligheder i ejendommen. Alligevel blev de øvrige beboere i opgangen altså evakueret, og flere af dem valgte at finde alternative steder at tilbringe resten af natten.

Indsatsleder Christian Nøddelund fortæller til Amtsavisen, at brandfolkene cirka klokken 03.30 var sikre på, at ilden var helt slukket, og at man derfor igen kunne forlade stedet.

Østjyllands Politi kunne onsdag formiddag oplyse, at man havde identificeret den afdøde som lejlighedens 59-årige beboer. Om årsagen til branden siger pressekoordinator Janni Lundager:

- Den kan vi ikke sige noget om, før teknikerne har gennemgået stedet, men der er umiddelbart intet mistænkeligt ved branden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Vred kvinde brændte dørmåtte af

Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce