Annonce
Østjylland

Brand i etageejendom i nat: Beboere måtte flygte ud på tag

Beredskab og Sikkerhed måtte natten til tirsdag rykke ud til en større brand i Ørsted. Foto: Annelene Petersen

Alle beboere slap uskadt fra den brand, der natten til tirsdag hærgede en tre etagers ejendom i Ørsted.

Annonce

Ørsted: Beboerne i en etageejendom på Rougsøvej i Ørsted vågnede natten til tirsdag 6. november ved, at ejendommen stod i flammer. Heldigvis lykkedes det dem alle at redde sig ud fra den brændende bygning.

Der blev slået alarm om branden kort før klokken halv tre, og brandvæsen, politi og ambulancer blev straks sendt til stedet.

- Da alarmen kom, fik vi at vide, at ejendommens beboere stod på taget. Så vi sendte bud efter hjælp fra en stigevogn fra Randers samt brandvæsnet i Fjellerup, fortæller indsatsleder Jan Recke fra Beredskab og Sikkerhed.

Inden brandvæsnet og politiet nåede frem, var det dog allerede lykkedes de ambulancereddere, der var først på stedet, at få beboerne ned i sikkerhed. De fire beboere, der var hjemme, da branden opstod, var kravlet over på et tilstødende lavere tag, og derfra kunne redderne hjælpe dem ned på jorden, forklarer Østjyllands Politi.

- Ambulancereddere skal have stor ros for på egen hånd at have fået beboerne ned i god behold, fastslår indsatsleder Jan Recke, som dermed straks kunne gå i gang med slukningsarbejdet.

Annonce

Undersøger brandårsagen

På det tidspunkt havde den kraftige ild godt fat i trappeopgangen, og ejendommen endte da også med at blive så skadet, at samtlige beboere måtte genhuses.

- Trappeopgangen er brandskadet, og lejlighederne er så sod- og røgskadede, at de er ubeboelige. Alle beboere blev derfor genhuset i nat, fortæller Jan Recke.

Efter et par timers intensivt slukningsarbejde kunne brandfolkene forlade stedet, mens politiet fortsat knokler for at finde brandårsagen.

- Det tyder på, at branden er opstået på første sal. Men vi kender endnu ikke brandårsagen, så vores teknikere er i gang med at undersøge ejendommen nærmere, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce