Annonce
Randers

Brand i restaurant på Østergade: Ny ejer må lukke midlertidigt knap to uger efter åbning

Huzzni Khalil åbnede sammen med hustruen Attia Ahmed for knap to uger siden Restaurant Kul. Nu tvinger en mindre brand parret til en midlertidig lukning. Foto: Niels Bo Mandrup
En mindre brand i Restaurant Kul på Østergade i Randers tvinger den nye ejer, Huzzni Khalil, til lukning på grund af røgskade. Han håber restauranten, som han kun har haft i 14 dage, snart er klar til kunder igen.
Annonce

Randers: Den 25. juni genåbnede Huzzni Khalil Restaurant Kul på Østergade. Det var tre måneder senere end planlagt for den nye ejer, fordi coronakrisen var kommet i vejen for den tidligere syriske flygtnings planer.

Nu har han fået nye udfordringer. Onsdag 8. juli kort efter middag blev Beredskab og Sikkerhed Randers kaldt ud til Østergade, hvor der var røgudvikling i stueetagen i nummer tre, hvor Restaurant Kul holder til.

Her måtte beredskabet smadre døren og gå ind med en højtryksslange for at slukke ilden, som viste sig at befinde sig i en skraldespand i restauranten. Selvom branden ikke havde nået at sprede sig, var restauranten temmelig røgfyldt og røgskadet.

Annonce

Meget røg

- Sådan noget plastik kan lave meget røg. Vi slukkede ned og lavede derefter en overtryksventilering, fortæller indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed Randers, Christian Nøddelund.

En overtryksventileret er en udluftning, hvor luften med stor hastighed skubbes igennem rummet, så for eksempel røg hurtigt bliver transporteret udenfor.


Vi har ikke nogen plan for, hvornår vi kan åbne igen. Men vi forsøger at gøre det så hurtigt som muligt.

Huzzni Khalil, ny ejer af Restaurant Kul


Indsatslederen har umiddelbart ingen idé om, hvordan branden i skraldespanden kan være opstået. En god times tid efter tilkaldelsen kunne beredskabet returnere til stationen.

Huzzni Khalil er taknemmelig for, at ilden ikke nåede at sprede sig til den gamle bygning, som restauranten har til huse i.

Men selvom restauranten er røgskadet og ikke er sodskadet, bliver den nødt til at lukke midlertidigt. Der skal sorteres og rengøres, og så skal der en ny godkendelse fra Fødevarestyrelsen til.

- Vi har ikke nogen plan for, hvornår vi kan åbne igen. Men vi forsøger at gøre det så hurtigt som muligt, fortalte Huzzni Khalil få timer efter branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce