Annonce
112

Brand ved Føtex Dytmærsken i nat: 10 meter høje flammer slikkede op ad bygningen

Beredskab og Sikkerhed Randers måtte natten til tirsdag rykke ud til brand i pappet bag Føtex Dytmærsken. Foto: Eva Maria Jørgensen
Kort efter klokken fire natten til tirsdag blev Beredskab og Sikkerhed Randers tilkaldt til en brand på sydsiden af Føtex Dytmærsken.

Randers: 10 meter høje flammer, der bliver kastet omkring af turbulensen. Det var det syn, som mødte Beredskab og Sikkerhed Randers, der de klokken 4.05 natten til tirsdag blev kaldt til brand i etagebyggeri.

Men branden var ikke indendørs.

På vandsiden af Føtex Dytmærsken, kun adskilt fra busterminalen af en mandshøj mur, løber der en smøge langs med boligbyggeriet. For enden af den smøge har Føtex Dytmærsken den port, som de bruger til at skille sig af med affald.

Presset pap og stablede brødkasser og restaffald til den store container, bliver altsammen sorteret og placeret pænt i smøgen.

Men tirsdag morgen var det ikke længere orden og affaldssystemer, som mødte betragteren. Smeltede brødkasser og bunker af svedent pap for altsammen pyntet med skum fra brandslukningen. Et svedent skilt på væggen fortalte historien om flammernes skiftende retninger.

- Det brændte ret voldsomt, da vi nåede frem, fortæller nattens indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed Randers, Anders Brix Christensen, og beskriver de ti meter høje flammer og den turbulens, der var i smøgen.

Annonce
For at efterslukke branden måtte beredskabet skille alt pappet af, så ilden ikke kunne ligge og ulme langt inde i det sammenpressede pap på de tre paller. Foto: Eva Maria Jørgensen

Vagt anmeldte brand

Ifølge indsatslederen er det vanskeligt at forudsige, hvad der var sket, hvis en vagt på sin rondering i området ikke havde set røgen og tilkaldt brandvæsnet.

Efter beredskabets ankomst til stedet, kom branden forholdsvist hurtigt under kontrol.

Anders Brix Christensen vurderede, at branden var startet forholdsvist dybt ned i en sammenpresset pappalle.

- Vi snakker selvfølgelig om, hvad der kan være skyld i det, fortæller han, og forestiller sig, at et cigaretskod, som er landet uheldigt, og som har ligget rigtig længe og ulmet, kan være udløsende årsag.

Efter at branden kom under kontrol, ventede der beredskabet en længere efterslukning.

- Det er et stykke rugbrødsarbejde, fordi alt pappet skal skilles ad fysisk med en greb, fortæller Anders Brix Christensen.

Ifølge indsatslederen fra Beredskab og Sikkerhed Randers så det umiddelbart ud til, at branden var startet helt i bunden af een af pallerne. Muligvis på grund af et cigaretskod, der havde ligget og ulmet i rigtig lang tid. Foto: Eva Maria Jørgensen
Udover pap og affald bruger Føtex Dytmærsken også bagdøren på sydsiden af bygningen til at stille tomme brød- og kødkasser ud. Foto: Eva Maria Jørgensen
Indsatsleder Anders Brix Christensen kunne ikke forudsige, hvor lang tid branden skulle have udviklet sig, før det kunne have fået konsekvenser for bygningen. - Det er både afhængigt af, hvor varmt det ville blive, og hvordan turbulensen ville opføre sig, forklarer han. Men inden beredskabet ankom, havde skiltene på murstensvæggen ved bagindgangen til Føtex skiftet farve fra hvid til brændt. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce