Annonce
Randers

Brandbiler på hemmelig mission: Socialt udsatte børn fik kæmpe overraskelse, da de blev vækket af blå blink og truthorn

I alt et par hundrede fra feriecampen på Langvang Idrætscenter kom i nærkontakt med brandbiler, blå blink og sirener, da der lørdag formiddag kom et overraskelses-event på pladsen. Foto: Peter Kruse Rasmussen

Beredskab og Sikkerhed Randers og Falck gav lørdag børn på feriecamp på Langvang Idrætscenter en oplevelse, de sent glemmer. De var ikke til at drive ud af brandbilerne igen, forlyder det.

Randers: At børn har en forkærlighed for de røde brandbiler, de blå blink og de høje sirener, det ved alle. Og da muligheden for at give de 700 børn, der befandt sig på feriecamp på Langvang Idrætscenter, en ordentlig én på opleveren, ja, så slog Beredskab og Sikkerhed Randers og Falck til i fællesskab.

Bare fordi de kunne. Og havde plads i dagligdagens dont til det.

- Børnene virkede enormt glade. De fik hjelme på, fik taget billeder, og de var svære at få ud af brandbilerne igen, lyder det fra beredskabsinspektør Christian Nøddelund, Beredskab og Sikkerhed Randers.

Det var ham, der fik ideen til at gøre lidt for de børn, som ikke har det så nemt i hverdagen. Feriecampen er for socialt udsatte familier fra hele landet, der ikke selv har råd til at holde ferie. Der var omkring 1600 personer på sommerferie på Langvang Idrætscenter, heraf cirka 700 børn.

Annonce
Det var ikke kun børn, der var interesseret i at se nærmere på køretøjerne fra Falck og Beredskab og Sikkerhed Randers. Foto: Peter Kruse Rasmussen

De røde biler kom susende

Christian Nøddelunds gode hjerte løb af med ham, da han var oppe for at føre kommunalt brandtilsyn med de mange menneskers sikkerhed på pladsen.

- Så tænkte jeg, at vi godt kunne gøre lidt for at gøre børnene glade. Jeg tog kontakt til stationsleder Bjarne Jørgensen fra Falck, og han var straks med på det, siger Christian Nøddelund.

Det resulterede i, at de røde biler til alles overraskelse kom susende lørdag formiddag op på Langvang Idrætscenter, hvor de tog opstilling. Det var blandt andet de hurtige udrykningskøretøjer, sprøjten med flere, som børn og voksne kunne nærstudere.

Selv om brandfolkene startede sirenerne, da de holdt på pladsen, blev folk ikke forskrækkede, oplyser Kim Meier fra Landsforeningen af Væresteder, der arrangerer sommerlejren.

- Nej, de blev i stedet mere nysgerrige, tror jeg. Jeg vil skyde på at omkring et par hundrede gik hen og så nærmere på det hele, og det var ikke kun børn, der var også voksne imellem, siger Kim Meier, der roser initiativet.

- Det var supergodt og sødt af dem, siger han.

Feriegæsterne på feriecampen anede ikke, at de lørdag ville få besøg af Beredskab og Sikkerhed Randers og Falck. Foto: Peter Kruse Rasmussen

Vil gerne til Randers igen

Selv om blå blink begivenheden var en overraskelse for de fleste, så vidste Kim Meier det naturligvis godt på forhånd, for eventet var aftalt med ham.

- Og vi var indforståede med, at det godt kunne være, at de ikke kom alligevel, hvis nu de skulle til brand, siger han.

Sommercampen, der bliver til for nogle af de uafhentede feriepenge, som ligger hos Arbejdsmarkedets Feriefond, bliver holdt for sjette år i træk. De fire første år var i bøgeskoven i Fredericia, men så voksede begivenheden ud af rammerne der.

I 2017 blev det holdt på stadion i Randers, men på grund af terræn-udfordringer for de mange gangbesværede, blev det i stedet valgt at flytte sommerlejren op på Langvang, hvor det hele er i et plan.

- Og det har været virkelig godt, siger Kim Meier.

Han fortæller, at der i efteråret skal søges om penge til næste års sommer camp og kommer pengene i hus, vil man gerne tilbage til Randers.

- Ja, hvis Randers Kommune da vil være med på det igen, siger Kim Meier.

Børnene fik lov at sætte sig ind i bilerne, og de fik også hjelme på. Foto: Peter Kruse Rasmussen
Og hvem har ikke drømt om at få lov til at styre sprøjten? Det fik børn lov til på feriecamp for socialt udsatte familier i Randers lørdag. Foto: Peter Kruse Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce