Annonce
Norddjurs

Brandstation skal ombygges: Skal gøres klar til ambulance

Brandstationen i Allingåbro skal ombygges for at gøre plads til ambulance og ambulancemandskab, når ambulancen fra december flytter fra Ørsted til Allingåbro.
Brandstationen i Allingåbro skal ombygges, så der bliver plads til ambulance og ambulancemandskab, der skal rykke fra Ørsted til Allingåbro.
Annonce

Norddjurs: På seneste miljø- og teknikudvalgs-møde blev der givet en anlægsbevilling på 1,825 millioner kroner til ombygning af brandstationen i Allingåbro.

Pengene, der var afsat i budget 2021, skal give brandstationen plads til en ambulance og lokaler til ambulancens mandskab, da  Region Midtjylland med virkning fra 1. december 2021 ønsker at flytte ambulancen fra Ørsted til Allingåbro for at kunne rykke hurtigere ud til kommunens borgere.

Beslutningen om at flytte ambulancen blev taget i efteråret 2019 for at kunne dække den nordvestlige del af Djursland bedre med en lavere responstid i Allingåbro og Auning og området omkring de to byer. Flytningen vil betyde, at responstiden i Ørsted vil stige, men køretiden dertil fra basen vil fortsat ligge under fem minutter. I det tyndtbefolkede område nord samt øst og vest for Ørsted vil responstiden blive lidt længere, end den er i dag, men samlet er vurderingen fra regionen, at flytningen vil gavne responstiden i Norddjurs Kommune som helhed, idet flere indbyggere vil opleve at få en kort responstid.

Annonce

Døgnbemanding

Regionen vil have døgnbemandet ambulancen, hvilket betyder, at der skal etableres to værelser, hvor mandskabet kan sove. Den nye indretning medfører derfor, at der skal udføres en ombygning i bygningen samt etableres en udendørs vaskeplads samt en olieudskiller.

Ombygningen udbydes nu i licitation, da ombygningen skal gennemføres i 2021. Forventet opstart af byggearbejdet er senest juni måned.

I forbindelse med flytningen af ambulancen udarbejdes der en lejekontrakt gældende for 10 år til Region Midtjylland. Udover det skal regionen finansiere en andel af anlægsudgifterne via den løbende huslejebetaling.

Regionens andel af anlægsudgifterne kendes først, når renoveringsarbejdet er afsluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Stor fight - farvel til slutspil: Dét sagde de efter kampen

Annonce