Annonce
Norddjurs

Brandstiftere fanget: Står bag tre brande og et indbrud på McDonalds

To mænd på 19 og 23 år blev fredag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers. Arkivfoto: Mads Dalegaard
To mænd er varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for de seneste uger at have raseret Djursland med ildspåsættelser og indbrud.
Annonce

Norddjurs: To mænd på 19 og 23 år sad fredag på anklagebænken ved retten i Randers sigtet for tre brandstiftelser og et indbrud på Djursland begået inden for de seneste tre uger. De blev begge varetægtsfængslet i fire uger.

Det drejer sig helt konkret om et indbrud begået på McDonalds på Århusvej i Grenaa natten mellem 12. og 13. april. Her brød de to mænd ifølge sigtelsen ind på restauranten ved at knuse en rude, hvorefter de stjal en indsamlingsbøsse med lidt over 1000 kroner.

Natten til torsdag 16. april satte de ifølge Østjyllands Politi ild til et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Branden var så voldsom, at huset endte med at udbrænde totalt. Ingen personer kom dog til skade ved branden.

Fredag 24. april forsøgte de igen at få en ejendom til at gå op i flammer ved at sætte ild til en ejendom på Ringsøvej ved Ryomgård. Ilden fik dog ikke ordentligt fat i bygningen, inden den blev opdaget og slukket.

Onsdag 29. april klokken 20.23 var de to mænd igen i gang med lighterne. Denne gang gik det ud over en campingvogn, der blev sat i brand på en mark i Hessel nær Grenaa. Ligesom kolonihavehuset endte campingvognen med at udbrænde helt. Ingen kom til skade ved branden.

Efter branden i campingvognen efterlyste Østjyllands Politi en mulig brandstifter, der var set på stedet, og nu er de mistænkte altså fundet.

I retten erkendte den 19-årige sig skyldig i alle fire forhold, mens den 23-årig erkendte i begrænset omfang at have medvirket til alle tre brandstiftelser og indbruddet.

Da der fortsat er flere personer, der er mistænkt for enten medvirken eller for at have viden i sagen, som mangler at blive afhørt, valgte dommeren at følge anklagerens anmodning om dørlukning, og Amtsavisens udsendte måtte dermed forlade retten. Det er derfor uvist, hvad de unge mænds motiv var.

Den 23-årige kærede varetægtsfængslingen, mens den 19-årige accepterede den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Annonce