Annonce
Leder

Bravo, Randers Byråd. Stor respekt herfra.

Stor respekt herfra for det fornemme samarbejde, der i øjeblikket finder sted mellem samtlige medlemmer af Randers Byråd. Det er nøjagtig den stil, det sammenhold, vi har brug for i den ekstremt vanskelige situation, vores lokalsamfund og resten af verden beklageligvis befinder sig i netop nu. Vi har som lokalsamfund mere end nogensinde brug for, at vores folkevalgte påtager sig rollen som ledere og ansvaret som rollemodel i den lille del af verden, hvor de er øverste lokale myndighed.

Lykkeligvis er det præcis, hvad medlemmerne af Randers Byråd gør med den politiske aftale, de netop har indgået. "Sammen om vores by og vores lokalsamfund," hedder aftalen, som direkte anviser, hvordan Randers Kommune skal agere ansvarligt i nærmeste fremtid for at støtte det lokale samfund og sikre, at økonomien lokalt ikke kollapser, og som indirekte anviser, hvordan alle vi andre også bør agere ansvarligt og skabe omsætning i vores nære verden.

Randers Kommune fremrykker alt, hvad fremrykkes kan, af budgetterede anlægsinvesteringer og anskaffelser. Omkring 40 millioner kommunale kroner bliver således sprøjtet ind i vores kronjyske lokalsamfund allerede i år, mens andre 25 millioner følger næste år. Dette vel at mærke på en måde, så vi ikke svækker den borgernære velfærd, men fortsætter med at passe godt på vores ældre, svage og syge, mens vi samtidig styrker vores offentlige bygninger, veje og andet.

Randers Kommune skubber desuden opkrævningen af anden rate af dækningsafgiften på erhvervsejendomme og fremrykker en investering på fire millioner kroner i Randers midtby, hvis forretningsliv byrådet ønsker at hjælpe på fode. Det samme bør alle vi andre gøre, altså hjælpe vores forretningsliv i Randers på fode, og vi bør gøre det ved at handle i vores lokale butikker og bestille vores lokale håndværkere og holde gang i økonomien i vores lokale samfund.

Folkevalgte byrådsmedlemmer er muligvis rollemodeller og særligt ansvarlige, men alle vi andre er også ansvarlige. Det er også vores ansvar, at vores elskede lokalsamfund står så stærkt som muligt på den anden side af coronakrisen.

Vi har som lokalsamfund mere end nogensinde brug for, at vores folkevalgte påtager sig rollen som ledere og ansvaret som rollemodel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce