Annonce
Østjylland

Bred enighed om sprogkrav til læger

Alle udenlandske læger, som ansættes i Region Midtjylland, skal fremover bestå Danskprøve 3. Arkivfoto: Timo Battefeld
Et enigt forretningsudvalg sagde ja til Enhedslistens og Dansk Folkepartis forslag om, at alle udenlandske læger før ansættelse i regionen skal have bestået Danskprøve 3. Hidtil har kravet kun været gældende for læger fra lande uden for EU.
Annonce

Regionen: En noget utraditionel alliance af politikere fra hver sit hjørne af det politiske spektrum var gået sammen om et forslag, som regionsrådets forretningsudvalg tirsdag skulle tage stilling til. Og Dansk Folkeparti og Enhedslisten kunne konstatere, at der er opbakning også fra partierne mellem de to fløje til deres fælles forslag.

Det handler om, hvilke sprogkrav man skal stille til udenlandske læger, der ansættes i Region Midtjylland. I dag skal læger, som kommer fra lande uden for EU, bestå Danskprøve 3, som svarer til en niendeklasses eksamen i dansk. Men kommer lægen fra et EU-land, er der ingen officielle krav.

DFs og ELs forslag gik i al sin enkelhed ud på, at man af hensyn til patientsikkerheden fremover stiller ens krav til udenlandske læger, uanset hvor i verden de kommer fra. Og forslaget mødte bred opbakning i forretningsudvalget, hvorfor det formentlig også vil blive endeligt vedtaget i Regionsrådet.

De to partier bag forslaget har tidligere stillet samme forslag i Folketinget, hvor der også var almindelig sympati for det. Daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby slog dengang fast, at udenlandske læger naturligvis skulle kunne tale og forstå dansk for at kunne kommunikere med både patienter og kolleger. Hun mente dog også, at det var op til regionerne at sørge for, at lægerne havde de nødvendige danskkundskaber.

I Region Midtjylland er det altså nu besluttet, at alle udenlandske læger skal bestå Danskprøve 3 for at kunne blive ansat.

Opbakningen til forslaget var enstemmig. Dog var Jacob Ilsøe Klærke (SF) og Marianne Karlsmose (KD) forhindrede i at deltage i behandlingen af dagsordenspunktet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce