Annonce
Randers

Breddeidrætten får ti millioner kroner

Anders Buhl-Christensen beroliger bestyrelsesformand Hans Kurt Søndergaard fra Assentoft Hallerne med, at blot fordi hallerne ikke er nævnt i forligsteksten, betyder det ikke, at de er udelukket fra at få del i breddeidræts-midlerne. Arkivfoto: Lars Rasborg

I Assentoft Hallerne er man dybt skuffede over ikke at være nævnt i budget-forligsteksten. Det behøver de nu ikke nødvendigvis at være, siger Venstres gruppeformand. For pengene er slet ikke øremærkede.

Randers: Ti millioner kroner har de to partier bag fredagens budgetforlig afsat til breddeidrættens faciliteter rundt om i Randers Kommune. Fem millioner til fordeling i 2018, og lige så mange i 2019.

Naturligt nok har det fået bestyrelsesformænd, halinspektører med flere i de forskellige idrætsanlæg til at nærstudere forligsteksten i håb om at finde sig selv på listen over anlæg, der vil blive tilgodeset.

Forligsteksten giver dog ikke meget mere end et svagt fingerpeg om, hvem der har chancer for at få en pose penge, hvis de søger om en sådan.

Annonce
Assentoft Hallerne har efterhånden så mange år på bagen, at der melder sig vedligeholdelsesprojekter, som er svært opsættelige. Arkivfoto: Christina Brorson

Har blot lagt en retning

Nævnt blandt dem, som de to forligspartnere V og DF gerne vil tilgodese er Dronningborg, Korshøj-området, Hornbæk, Stevnstrup, Langå samt Kristrup.

- Vi har ønsket at give pengene en retning, siger medlem af kultur- og fritidsudvalget Susanne Nelsen (DF).

- Nu kan de enkelte haller og idrætsanlæg så indsende ansøgninger, og derefter bliver det så afgjort, hvem der får hvor mege. Pengene er ikke øremærket på forhånd, siger hun.

Et klart svar på efter hvilke kriterier, man har foretaget prioriteringerne, er det dog svært at få.

- Men eksempelvis spiller det måske ind, at Assentoft Hallerne sidste år fik nyt tag på hallerne, siger Susanne Nielsen.

Prioriteringsliste

Og netop i Assentoft er skuffelsen over endnu engang ikke at være nævnt blandt pengemodtagerne til at fornemme.

- Vi er klar over, at med beslutningen om at bygge Hal 4, som jo sikkert tages endeligt meget snart, ligger en eventuel virkeliggørelse af vores såkaldte Columbus-projekt noget ude i fremtiden. Men vi havde da håbet, at der ville være penge til at lavet nogle af de mere uopsættelig ting, siger formanden for Assentof Hallernes bestyrelse, Hans Kurt Søndergaard.

Columbus er et større renoverings- og ombygningsprojekt, som samlet vil løbe op i et sted mellem 20 og 30 millioner kroner.

Hans Kurt Søndergaard undrer sig imidlertid over, at politikerne bag budgetforliget tilsyneladende ikke følger anbefalingerne i en prioriteret liste over, hvilke vedligeholdelses- og renoveringsprojekter, der haster mest i de randrusianske idrætsanlæg. For så burde der være penge til Assentoft også.

Listen, han hentyder til, er del af en rapport udarbejdet sidste år for kommunen af det eksterne rådgivningsfirma Reeholm & Bredahl A/S.

Intet afgjort

Formanden for Venstres gruppe i byrådet, Anders Buhl-Christensen beroliger dog med, at Assentoft så langt fra er afskrevet, når det gælder om at komme i betragtning til midler fra breddeidræts-puljen.

- Proceduren har været den, at vi blev enige om at afsætte i alt ti millioner kroner til breddeidrættens faciliteter. Og så skulle der stå noget i forligsteksten, hvor vi så har nævnt nogle haller og nogle projekter, som vi kunne tænke os at tilgodese. Men det betyder ikke, at Assentoft er udelukket - slet ikke, siger Anders Buhl-Christensen.

Hen understreger, at pengene i puljen på ingen måder er øremærkede. Dog er det en del af forliget, at cirka tre millioner kroner skal bruges på "smalle idrætsgrene som eksempelvis motorsport, kampsport, roning og kajak.

- Og så kan man sige, at når lige præcis Hornbæk og Korshøj er nævnt, skyldes det, at man her er i gang med større projekter, som i forvejen har fået penge, og som vi gerne vil hjælpe til en afslutning, siger Anders Buhl-Christensen.

Om det sidst nævnte projekt Kraftcenter Korshøj, som længe udover af finansieringen har været udfordret af en intern strid, kan i øvrigt nævnes, at der tirsdag aften, hvilket også fremgår andet steds i avisen, holdes møde i Albæk, hvor man vil forsøge at finde en løsning, som kan gøre alle glade.

- Det er i det hele taget min vurdering, at projektet er tæt på at falde på plads, siger Anders Buhl-Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce