Annonce
Randers FC

Bredden bestod den ultimative test i målorgie

Mathias Nielsen scorede sit første Superligamål nogensinde, da han flugtede bolden i nettet i første halvleg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
På trods af fraværet af seks normale startere var Randers FC foran to gange i opgøret fredag aften mod AaB. Randrusianerne fightede forbilledligt og scorede tre flotte mål, men måtte alligevel nøjes med det ene point.
Annonce

Randers: Lucas Andersen. Iver Fossum. Jores Okore. Jacob Rinne.

AaB havde deres profiler med til fredagsbold på Cepheus Park, som for Randers FC var sæsonens hidtil største test for truppens bredde.

Hold tungen lige i munden.

Patrik Carlgren, Simon Piesinger og André Rømer var alle placeret på tribunen med karantæner.

Men også Saba Lobjanidze, Björn Kopplin og anfører Erik Marxen måtte lade skader holde dem ude af opgøret.

Seks spillere, som indiskutabelt har været blandt de største profiler i et flot efterår. Men også seks fravær, som de normale reserver endte med at erstatte på fornem vis, selvom de måtte nøjes med 3-3 efter to føringer i opgøret.

Kampen i tal

Superligaen, 16. spillerunde

Randers FC - AaB 3-3 (2-1)

0-1 Mikkel Kaufmann (2.)

1-1 Vito Hammershøy-Mistrati (8.)

2-1 Mathias Nielsen (20.)

2-2 Magnus Christensen (63.)

3-2 Alhaji Kamara (68.)

3-3 Mikkel Kaufmann (73.)

Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir - Johnny Thomsen, Simon Graves, Mathias Nielsen, Kevin Conboy - Marvin Egho, Vito Hammershøy-Mistrati (Benjamin Stokke, 90.), Frederik Lauenborg, Mikkel Kallesøe - Alhaji Kamara, Emil Riis (Tobias Damsgaard, 74.).

Ikke benyttet: Johannes Frahm, Oliver Bundgaard Kristensen, Tobias Klysner, Tosin Kehinde og Kasper Høgh.

Advarsler: Mathias Nielsen (61.), Randers FC.

Dommer: Morten Krogh.

Tilskuere: 4.156 tilskuere på Cepheus Park.

Annonce

Forfærdelig start

Randers FC fik ellers den værst tænkelige indledning.

Lucas Andersen stak i dybden mellem Simon Graves og Johnny Thomsen, løftede bolden over Jonas Dakir, og så var det Mikkel Kaufmann, der bragede bolden i nettet tæt under mål efter mindre end to minutter.

Det betød, at flere af de nye ansigter i startopstillingen måtte røre bolden første gang bagud 1-0, men det fik dem ikke til at ryste på fødderne.

Hjemmeholdet tog fat i bolden, mødte gæsterne højt i presset og gik i duellerne med hver en muskel i kroppen. Det var ikke til at se, hvis moralen led et knæk ved gæsternes lynscoring, og blot seks minutter igen svarede Vito Hammershøy-Mistrati igen.

Midtbanespilleren var med fra start for første gang i over to måneder, og det fejrede han med at klaske bolden ind bag Jacob Rinne en håndfuld meter uden for feltet.

Annonce

Dødboldskongerne slog til

Et kæmpe boost til moralen, men det skulle blive endnu bedre bare ti minutter senere, for der slog dødboldskongerne til for 12. gang i sæsonen.

Emil Riis slyngede et indkast til forreste stolpe, Simon Graves dirigerede den videre ind i feltet, hvor Mathias Nielsen kom flyvende vandret i luften og flugtede bolden i mål. Forsvarsspillerens første Superligamål nogensinde – et fremragende af slagsen.

Hjemmeholdet var ekstremt løbevillige, og anført af en storspillende Frederik Lauenborg stækkede de gæsternes forsøg på at spille sig tæt på Jonas Dakirs mål før pausen.

Nok havde nordjyderne bolden meget i perioder, men Randers FC-defensiven parerede glimrende.

Vito Hammershøy-Mistrati var med fra start i Superligaen for første gang i over to måneder, og han kvitterede med en scoring og en assist. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

To nordjyske udligninger

Der blev arbejdet stenhamrende hårdt med devisen om, at der hellere skulle en bold på tribunen end at løbe den mindste risiko, og når muligheden bød sig, huggede kronjyderne til på omstillinger.

Både Marvin Egho og Frederik Lauenborg havde muligheder til at gøre det til 3-1, men i stedet udlignede gæsterne.

Jonas Dakir klarede på fornem vis et frispark fra Lucas Andersen, men Magnus Christensen var først over returen. En mavepuster, men den kom hjemmeholdet sig hurtigt over.

Bare fem minutter senere fik Vito Hammershøy-Mistrati plads på kanten. Han kiggede op og smed bolden ind i pandebrasken på Alhaji Kamara, der scorede for tredje hjemmekamp i træk.

Det lugtede af den store skalp for flere af de normale reserver i Randers FC-truppen, men igen kom AaB tilbage efter en dødbold.

Et hjørnespark endte på kanten af feltet, hvor Iver Fossum trykkede af, og så var det Mikkel Kaufmann, der fik ændret retningen tæt under mål, og sluttede målfesten.

Nok blev det kun til et enkelt point til Randers FC, men Thomas Thomasberg behøver ikke være bange for at sende truppens bredde i aktion. De holder sig varme i kulissen.

Frederik Lauenborg var uden sin normale makker André Rømer, men det klarede han glimrende. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce