Annonce
Randers

Bredt politisk flertal redder Hal 4 - men ikke uden betingelser

Sådan ser byggeriet af Hal 4 ud fra oven. Byrådet i Randers har besluttet at bakke op om projektet med ekstra økonomisk støtte. Men det sker ikke uden betingelser. Foto: Annelene Petersen
Makværk, møgsag - politikerne i Randers Byråd var bestemt ikke tilfredse med situationen, da de skulle vedtage ekstra tilskud til byggeriet af en ny hal på Viborgvej. Men alternativet er værre, mente et stort flertal.

Randers: 28 byrådsmedlemmer stemte for at give et ekstra tilskud på 5,2 millioner kroner, garanti for et lån på 10 millioner kroner samt en række andre tiltag, der skal holde hånden under økonomien i Hal 4, der er under opførelse. Alternativet er, at Randers Idrætshaller risikerer at gå konkurs.

Men det skete, som Ellen Petersen (S) udtrykte det, med armen vredet om på ryggen. Og det bliver ikke uden betingelser. Nu skal der i løbet af tre måneder laves et forslag til en ny organisering af den selvejende institution Randers Idrætshaller, der driver blandt andet Arena Randers, som den nye Hal 4 er en del af. Og så skal politikerne tage stilling til, hvad der skal ske.

- Vi må se på en kommunalisering. Vi kan ikke sende så mange millioner afsted, og så ikke have styr på, hvad der sker og hvad der er foregået de seneste måneder. Det er svært at forstå, at det er gået så galt, sagde Louise Høeg (V). Hun erkendte sin del af ansvaret, idet Venstre og DF er de to partier, der sagde ja til byggeriet i 2016. Samtidig glædede Louise Høeg sig over, at så mange partier vil være med til at få projektet gjort færdigt og i drift.

- Jeg håbede, at Randers Idrætshaller havde en plan B. Men det er åbenbart: Send flere penge.
Ellen Petersen (S), byrådsmedlem

Snabel i kommunekassen

- Det er også værd at bemærke, at det er bestyrelsen for Randers Idrætshaller, der har ansvaret - men de har jo fået en snabel ned i kommunekassen, så de kan få hvad de beder om. I realiteten er det kommunen der står med regningen, uden at kunne få indsigt i noget som helst, sagde Kasper Fuhr Christensen (VL). Han henviste til, at han forgæves har forsøgt at få indsigt i papirer vedrørende processen i forbindelse med byggeriet.

Sammen med Enhedslisten og Beboerlisten stemte han imod, at pengene gives.

- Jeg synes det er hul i hovedet, men vi kan ikke spole tiden tilbage. I SF føler vi os nødsaget til at sige ja til at stemme for, sagde Rosa Lykke Yde.

- Sikke en gang makværk, hastværk, lastværk og dårligt politisk arbejde. Nu redder vi Hal 4 i dag, for vi vil ikke ende med en hal med huller i. Vi må tage arbejdstøjet på og få det bedste ud af dét, flertallet har bestemt. Men pengene skal jo tages et sted fra, de kan ikke bruges to gange, sagde Daniel Madié (K). Han opfordrede til, at alle, også byrådsmedlemmerne, går i gang med at tiltrække arrangementer til den nye hal.

Annonce

De ældre bliver røvrendt

- Jeg tror, at der er ældre ude på plejehjemmene, der føler sig røvrendt, undskyld sproget. Og jeg frygter endnu et budget med prestigeprojekter mens nogen må stå tilbage og blive tabt, sagde Frida Valbjørn Christensen (EL). Hun henviste til, at de ekstra penge til Hal 4 skal findes i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020.

- Jeg er nok den der er mest gal. Jeg troede, at V og DF havde en Plan B. Jeg håbede, at Randers Idrætshaller havde en plan B. Men det er åbenbart: Send flere penge. Sagen må have den lære, at vi skal lade være med at stemme så store investeringer igennem med så lille et flertal. Nu er vi nødt til at hjælpe hinanden med at få det bedste ud af det, sagde Ellen Petersen (S).

- Det her kan betyde, at andre haller må lukke. Hvor skal pengene komme fra? De ældre, de arbejdsløse - hvem bliver ramt? Vi har fået et økonomisk åg i mange år, sagde Mogens Nyholm (R).

Annonce

Et fantastisk godt projekt

- Det er en møgsag, men vi må stå ved vores ansvar, sagde Anker Boje (S).

- Vi glemmer, at Hal 4 er et fantastisk godt projekt for Randers. Men jeg er dybt skuffet over den måde, projektet er blevet kørt på. Den bestyrelse der sidder, må tænke sig rigtig godt om og spørge sig selv om, hvorvidt man har de rigtige folk på de rigtige pladser, sagde Anders Buhl-Christensen (V).

- En ny organisering kan indeholde alt. Det hele kastes op i luften. Det er bestemt ikke en ønskesituation. En gang imellem er det smalle flertal, der får store ting igennem, for eksempel Værket og Regnskoven. Men jeg er skidetræt af det her forløb, sagde Louise Høeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce