Annonce
Randers

Bree vender hjem med dansk hygge i bagagen

9.A fra C.La Cours skolen i Randers hygger med boller og varm kakao hos deres australske ­klassekammerat og ­dennes randrusianske værtsfamilie. Til højre ses værtsfamilien Allan og Lisbeth Rytter, deres datter Anne (brun trøje) og australske Bree Reynolds (grå sweater til venstre for Anne). Foto: Annelene Petersen

»Det er de bedste fem måneder i mit liv!« Sådan beskriver den australske udvekslingselev Bree Reynolds sit ophold i Randers hos familien Rytter.

Det er en råkold eftermiddag, og årets første snefnug fyger hen over Niels Steensens Vej.

Annonce

Inden for hos familien Rytter sidder den australske udvekslingselev Bree Reynolds sammen med klassekammeraterne fra C. La Cour Skolens 9.A. og hygger med varm kakao, boller og hjemmelavede flødeboller i bedste blomsterberg-stil.

Og efter at have boet hos sin randrusianske værtsfamilie i fem måneder, så ved den australske Bree næsten alt om, hvad dansk hygge er.

»Det er svært at forklare, men det er, når man gør noget rart sammen. Hygge er 'good vibes',« siger den 16-årige pige, som virker åben, ligefrem og meget imødekommende.

Helt anderledes end den pige, der forlod den australske storby Perth i august måned.

»Da jeg kom, var jeg genert og nervøs for at tale med folk, jeg ikke kendte. Nu er det let, og jeg er hverken nervøs eller genert mere,« siger Bree Reynolds.

Og netop imødekommende og åben er ord, der går igen, når værtsfamilien og klassekammerater beskriver Bree.

»Hun er en meget åben og varm pige, som tager alle med storm. Hun er altid sød og hjælpsom,« fortæller værtsmor Lisbeth Rytter, som tilføjer, at Bree er blevet et ekstra familiemedlem.

Og værtsdatteren Anne beskriver hende faktisk som søsteren, hun aldrig fik.

Men også blandt klassekammeraterne har Bree gjort et godt og stærkt indtryk.

»Hun er den mest imødekommende pige, jeg har mødt,« siger klassekammeraten Rasmus.

»Og så er hun modig, fordi hun bare rejser til et land, hvor hun ikke kender sproget,« mener veninden Julie, der også går i 9.A.

»Hun er en kæmpe gevinst for klassen og har betydet meget mere, end jeg turde håbe på. Den er blevet meget mere sammentømret ,« tilføjer klasselærer Mike Steward.

Og selvom det var lidt tilfældigt, at det lige blev Danmark, at Bree rejste til, så har hun på ingen måde fortrudt.

Særligt den danske jul har været en fantastisk oplevelse, fortæller Bree. Især flæskestegen, risalamanden og dansen rundt om juletræet har gjort indtryk på den australske pige.

»Og vi var ude og hente et rigtigt juletræ,« siger hun begejstret.

Hjemme i Australien er hun nemlig kun vant til juletræer af plastik.

Også vejret er helt andet, end det er hjemme i Australien. Faktisk elsker Bree det danske vejr, og når hun taget hjem igen denne søndag, så kommer hun til at savne det danske regnvejr.

Og denne torsdag eftermiddag, der har været præget af vintervejr med let sne og vind, har været ganske speciel for Bree. Hun har aldrig sådan rigtigt har oplevet sne før.

»Vi havde en lille sneboldkamp, det var vildt sjovt,« fortæller en glædestrålende pige.

Bree tager hjem til Australien igen søndag morgen, og hun beskriver sit udvekslingsophold i Randers som de bedste fem måneder i sit liv. Hun vil bestemt anbefale andre at tage af sted.

»Og jeg elsker at hygge, og tager det helt klart med tilbage til Australien,« siger hun med et smil, inden hun vender tilbage til hyggen med varm kakao ved bordet hos familien Rytter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers HK For abonnenter

Reportage, reaktioner og billedserie: Randers HK-talenter kom i kløerne på Ronni Boy

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce