Annonce
Randers

Briks i bilen: Rullende klinik hjalp trængte kæledyrsejere

Morten Høst har netop overgivet hunden Simba til behandling hos veterinærsygeplejerske Sofie Pless (midten) og dyrlæge Pia Nielsen, der nu skal undersøge hundens hudeksem. Foto: Fakri Aldin Koleilat

Der var hundebjæf og katteskrål foran Ejner Hessel, da Dyreværnet onsdag eftermiddag rullede ud med Frynseklinikken.

Randers: Solen skinnede, men kulden bed hos både ejere og medbragte kæledyr foran Dyreværnets klinik på hjul, der onsdag eftermiddag var stillet op foran Ejner Hessel på Ribevej.

Morten Høst fra Asferg har et kort øjeblik sit hyr med at få skik på tre hunde og fire katte, som efter tur skal ind og tilses af Dyreværnets dyrlæge og veterinærsygeplejerske, men det lykkes alligevel at få Simba op på briksen i den rullende klinik, så hanhunden kan blive tilset for sine hudproblemer.

Og det var med følelserne uden på tøjet, at hundeejeren, der til daglig ejer cateringfirmaet Det Kolde Bord, lod Dyreværnet kigge på hunden, fortæller han bagefter.

- Jeg er faktisk positivt overrasket forstået på den måde, at jeg havde regnet med, at de måske ville beholde Simba, siger han og ånder lettet op.

Det viste sig, at Simba havde hudeksem, men ikke værre end at det kunne behandles.

- Jeg var bange for, at han var for syg i huden til, at de kunne gøre noget. Vi har haft et loppeangreb hjemme i huset, som vi har fået styr på nu. Så det er det, han er blevet behandlet for i dag, og det er Sheeba også, og Vaks, han var bare med for at være sikker på, at der ikke var noget med ham, fortæller Morten Høst, inden Dyreværnet skal se på kattene Sly, Bandi, Pylle og Musjo. Den sidste kat lykkedes det ikke at få indfanget.

- Nej, han ville ikke med, desværre, siger han.

Morten Høst og kæresten, der ikke ønsker at komme i avisen, har et sted mellem 50 og 70 dyr på en lille landejendom i Asferg

- Vi har fisk, og så har vi fem katte, tre hunde, to marsvin, to kaniner, 20 høns, to slanger og et par mus, siger han.

Erik Bertelsen har medbragt Grace med en mistanke om, at tæven kan have en rådden tand. Ventetiden bliver brugt på korte gåture omkring området ved Ejner Hessel. Foto: Fakri Aldin Koleilat
Erik Bertelsen har medbragt Grace med en mistanke om, at tæven kan have en rådden tand. Ventetiden bliver brugt på korte gåture omkring området ved Ejner Hessel. Foto: Fakri Aldin Koleilat

Grace med tandproblemer

Også pensionist Erik Bertelsen er forbi klinikken og har medbragt tæven Grace, der er opkaldt efter Grace Kelly.

- Hun har en tand, der ser rådden ud, som vi skal have kigget på, så hun ikke får problemer med det. Det er det, der er det vigtigste, siger Erik Bertelsen, som ikke kan mærke på Grace, at hun har ondt.

- Nej, det kan man ikke. Vi kan bare se, når vi børster tænder på hende, at der er en af tænderne, der slet ikke er som de andre, siger han.

Erik Bertelsen kalder det 'fantastisk', at der findes et gratis tilbud som Dyreværnets, og den respons får Nina Amdi og hendes kolleger rigtig mange af fra dyreejerne denne onsdag, fortæller hun.

- Dem, der har været her i dag, har været rigtig glade. Det har især handlet om pels, hud og tænder her i Randers, og så har vi også neutraliseret nogle dyr. Hvis man har en han- og en hunkat, kan det godt blive til mange lige pludselig, smiler hun.

Nina Amdi kører til daglig ud til dyreværnssager, men er onsdag med som medhjælper. Hun er glad for, at der er opbakning til projektet, som skal forebygge, at noget kan eskalere til misrøgtssager.

- Det handler også om, at vi skal have fat på de dyreejere, der ikke kommer udenfor en dør, og som ikke kan finde ud af det. Vi vil meget gerne hjælpe, inden det bliver en sag, og så dyrene ikke kommer til at lide, siger hun og tilføjer:

- Vi skal ikke tage patienter fra dyrlægerne. Det handler om, at vi skal have de mennesker ind, som alligevel aldrig kommer til en dyrlæge.

Dyreklinikken var placeret lige ved siden af indgangen til bilforhandleren Ejner Hessel, hvor personalet kun syntes, at besøget fra Dyreværnet var et positivt indslag onsdag eftermiddag. Foto: Fakri Aldin Koleilat
Dyreklinikken var placeret lige ved siden af indgangen til bilforhandleren Ejner Hessel, hvor personalet kun syntes, at besøget fra Dyreværnet var et positivt indslag onsdag eftermiddag. Foto: Fakri Aldin Koleilat
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce